Від безробіття – до власного бізнесу

1 27 3 index 2. зайнятості

 1 27 3 index 1Родина Скибенко є «внутрішньо переміщеною родиною» з міста Димитрив. Сім’я переїхала до Мангушського району у 2014 році. Змінюючи місце мешкання – переймались – чоловік має інвалідність, подружжя разом втрачає роботу, домівку.

Із часом, чоловік – Олександр Скибенко, звернувся до Першотравневого районного центру зайнятості. Довго перебував у пошуку роботи. Але, чи-то з причини транспортної недоступності (мешкають у селищі Ялта Мангушського району), чи-то з причини відмови роботодавця, знайти джерело заробітку не вдавалося.

Чергового разу, відвідавши центр зайнятості, замислився над ідеєю організації власної справи. За порадою та допомогою фахівців районного центру зайнятості зареєструвались на сайті асамблеї інвалідів, яка саме проводила конкурс міні-грантів для надання можливості людям з обмеженими можливостями втілити в життя власні бізнес-ідеї. Маючи хист до землеробства, сім’я, не втрачаючи часу, почала розробку бізнес-планів. Бізнес-план складали окремо, (Олександр має навички виготовлення альтернативного палива, Тетяна – вирощування овочевих культур), але виграли грант разом: забезпечення сільськогосподарською технікою на суму 25 тис. грн. відкриває перед родиною нові двері. Тепер у Олександра та Тетяни Скибенко є все необхідне для ведення власної справи: дробильна машина, автомобільний причіп, мотокос, глибинний насос, агроволокно, професійна сокира.

З 19 липня 2016 року «відчалили у відкрите море бізнесу» – власна справа нових перспективних підприємців України.

Якщо ви біжете назустріч будь-яким можливостям, а не втікаєте від них – то і успіх не змушує себе чекати.

Першотравневый район

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*