День відкритих дверей центру зайнятості для інвалідів в Маріуполі

1 01 1 43428 2. інвалідністю, інвалідів

 1 01 1 43428 1У першому півріччі 2016 року за сприянням фахівців Маріупольському міському центру зайнятості була працевлаштована 31 особа з інвалідністю. З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів 28 безробітних проходили профнавчання. Взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 55 інвалідів.

Станом на 1 липня на обліку перебувають 272 інваліди. З метою ознайомлення цієї категорії безробітних з перспективами зайнятості, додатковими гарантіями працевлаштування та соціальними послугами, які надає служба зайнятості, інформування про зміни в законодавстві 27 липня проведено День відкритих дверей для інвалідів.

Відкриваючи захід, заступник директора центру зайнятості Андрій Рязанов зауважив, що оскільки для інвалідів сфера професійного вибору обмежена, вони більше, ніж здорові громадяни, потребують підтримки в пошуку роботи та професійної орієнтації. Розповів про проблемні питання працевлаштування осіб з інвалідністю: невідповідність професій, які вже мають інваліди, запропонованим вакансіям, недостатній рівень заробітної плати тощо.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Леся Петрушенко поінформувала про послуги служби зайнятості для осіб з інвалідністю, зокрема зупинилась на нових формах сприяння працевлаштуванню: відео-резюме (допомога у підготовці та записі відео-резюме) та використання on-line співбесід з роботодавцем. Особливу увагу звернула на необхідність активізації осіб з інвалідністю, які не мають професії, займали робочі місця, які не потребували кваліфікації або не працювали тривалий час для набуття ними нової професії, перепідготовки або підвищення кваліфікації в тому числі із застосуванням дистанційних освітніх технологій.

Відвідала захід представник Фонду соціального захисту інвалідів, яка розповіла присутнім про можливість надання відділенням Фонду соціального захисту інвалідів фінансової допомоги особам з інвалідністю для здобуття освіти.

Маріупольський міський центр зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*