На допомогу особам з інвалідністю

1 02 1 63816 2. інвалідністю

 1 02 1 63816 1

26 липня 2016 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ Валентина Білова взяла участь в засіданні комісії з питань оплати навчання інвалідів, яка відбулася в приміщенні Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Під час зустрічі учасники обговорювали питання про доцільність оплати за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів освітніх послуг та витрат на проживання в гуртожитку, наданих навчальним закладом студентам-інвалідам, які виконали умови договорів та успішно склали сесію.

Миколаївська обласна служба зайнятості послідовно працює над урізноманітненням форм та підвищенням якості соціальних послуг для осіб з інвалідністю, у т.ч. учасників АТО. Протягом 1 півріччя послугами Миколаївської обласної служби зайнятості скористалися понад 1000 осіб з інвалідністю, з яких 177 осіб було працевлаштовано за сприянням служби зайнятості, з них 153 зареєстрованих безробітних.

Зважаючи на особливі потреби осіб з інвалідністю, служба зайнятості орієнтує цю категорію громадян на організацію підприємницької діяльності, яке має багато переваг перед звичайними видами зайнятості: можливість самостійно планувати робочий час, гнучкий графік роботи, неповна зайнятість, можливість надомної роботи. Так, із загальної чисельності працевлаштованих 9 осіб з інвалідністю започаткували власну справу за досить різноманітними напрямками: «Спеціалізована медична практика», «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування», «Вирощування зернових культур», «Діяльність із забезпечення фізичного комфорту», «Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту» тощо. Професійне навчання проходили з початку року 82 особи з особливими потребами, після якого працевлаштувалися 62 особи. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру брали участь 68 осіб.

Наприкінці заходу запрошені учасники комісії ще раз усвідомили важливість цього напрямку роботи, який дає змогу людям з інвалідністю за рахунок коштів Фонду здобути освіту та знайти своє місце в соціумі.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Миколаївський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*