У Вітовському районному центрі зайнятості проведено профконсультаційний захід для осіб з обмеженими фізичними можливостями

1 29 1 image.php 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

 1 29 1 image.php 1

Професійна діяльність завжди є однією з основних сфер самореалізації людини. Вона дає шанс задовольнити свої матеріальні і духовні потреби. Але якщо людина має обмежені фізичні можливості, то як вона може самостійно добитися власного добробуту і положення в суспільстві? Людям з інвалідністю необхідна допомога, підтримка, кваліфікована порада при вирішенні питання працевлаштування. Трудова діяльність для такої людини є можливістю забезпечити своє існування, приєднатися до суспільних цінностей, реалізувати свої здібності.

Система заходів соціального захисту, встановлена законом, створює передумови для соціальної адаптації інвалідів та інтеграції їх в суспільстві. Відповідно до нормативних актів Державна служба зайнятості сприяє працевлаштуванню інвалідів, які до неї звертаються та пропонує їм робочі місця.

Саме з цього приводу у Вітовському районному центрі зайнятості 25 серпня 2016 року було проведено профконсультаційний захід для осіб з обмеженими фізичними можливостями під гаслом «Відчуй себе впевнено». В семінарі брали участь 7 безробітних, які знаходяться на обліку. Провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг – Савун І. О. проінформувала про попит робочої сили на ринку праці сьогодні та вільні робочі місця для осіб з інвалідністю. Також до семінару був залучений соціальний партнер – Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вітовського району. Психолог – Ляховець В. А. звернула увагу на соціальну адаптацію осіб з інвалідністю в цілому в суспільстві, навчила відчувати себе впевнено на робочому місці, провела індивідуальні співбесіди та відповіла на питання, які цікавили безробітних.

Широка інформованість, індивідуальний підхід, постійна турбота, особлива увага й підтримка – ось основне у непростій справі соціальної реабілітації людей з інвалідністю. Вітовський районний центр зайнятості й надалі буде проводити семінари для осіб з обмеженими фізичними можливостями та залучати соціальних партнерів у сприянні працевлаштуванню осіб з інвалідністю.

Вітовська районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*