Особам з інвалідністю – належний соціальний захист

1 29 2 66893 2. інвалідністю

 1 29 2 66893 1Львівська область. Фахівці служби зайнятості, надаючи безробітним низку соціальних послуг, докладають чималих зусиль для забезпечення гарантій зайнятості та соціального захисту краян з інвалідністю. Особливий акцент робиться на підвищенні якості наданих їм послуг. З цією метою провадяться круглі столи, під час яких спільно з представниками влади, громадських організацій інвалідів, а також працедавцями обговорюється проблематика зайнятості цієї категорії громадян, організовуються ярмарки вакансій, інформаційні семінари, тренінги, презентаційні покази, майстер-класи, до участі в яких запрошуються неповносправні.

Упродовж січня-липня поточного року соціальні послуги надавалися 2604 особам з інвалідністю, з котрих 2322 отримували допомогу з безробіття. За скеруваннями центрів зайнятості роботою забезпечено 434 жителі області з нозологіями. Причому 8 з них, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування підприємницької діяльності, поповнили когорту молодих підприємців-початківців. До слова, задля успішної адаптації працевлаштованих інвалідів на робочому місці посадовці ЦЗ проводять їхній індивідуальний супровід. Така практика зарекомендувала себе позитивно, адже особи, охоплені патронатом, значно рідше звільняються з роботи.

У період відсутності варіантів зайнятості на постійній основі 301 представник цієї пільгової категорії у поточному році взяв участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Усім краянам з інвалідністю надавалися профорієнтаційні послуги, у т. ч. щодо вибору професії, визначення професійно важливих якостей для здобуття того чи іншого фаху. Примітно, що 213 осіб з вадами здоров’я цьогоріч скеровано на професійне навчання, яке проводилося з урахуванням їхнього попереднього трудового досвіду, освіти, професійних навичок, рекомендацій МСЕК, професійних інтересів, нахилів та здібностей.

Станом на 01.08.2016 року за посередництва базових центрів зайнятості роботу шукали ще 1315 неповносправних.

Неля Демій, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості

Львівський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*