Прес-тур “Луганська обласна служба зайнятості – людині з інвалідністю. Гідна зайнятість на посильній і цікавій роботі”

1 27 1 173994 2. інвалідністю, інвалідів

22 серпня Луганська обласна служба зайнятості організувала прес-тур до Лисичанського міського центру зайнятості. Назва прес-туру «Людині з інвалідністю – гідну зайнятість на посильній і цікавій роботі». В рамках прес-туру пройшов «Ярмарок вакансій», Соціальний діалог «Проінформований – значить озброєний та захищений» та Круглий стіл «Проблеми пристосування осіб з інвалідністю до сучасних умов життєдіяльності та шляхи їх вирішення». Журналісти під час заходів спілкувалися з роботодавцями, безробітними, представниками органів місцевої влади та представниками служби зайнятості.

На Ярмарку вакансій відвідувачі ставили питання роботодавцям, які виявили бажання працевлаштувати осіб з інвалідністю, проходили співбесіди, отримували інформацію про послуги служби зайнятості. У цей же час відбувався Соціальний діалог, до якого були залучені представники державних, громадських та волонтерських організацій таких як Громадська ініціатива «Відновлення Донбасу», Луганське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Громадська організація «Лисичанське міське товариство інвалідів «Джерело», Представництво Норвезької ради у справах біженців у м.Сєвєродонецьку, робота яких опікуватись проблемами осіб з обмеженими можливостями. Учасники соціального діалогу ставили питання, отримували юридичну консультацію та спілкувалися з психологом-травмотерапевтом.

Підсумки Акції були підведені на Круглому столі. Роботодавці, представники державних, громадських та волонтерських організацій разом з фахівцями служби зайнятості обговорили проблеми працевлаштування інвалідів та визначили шляхи їх подолання. Одним із головних гостів цього заходу став Сергій Копилов, інвалід із числа учасників АТО, який отримав ваучер для підвищення конкурентоспроможністі на ринку праці. С.Копилов виявив бажання пройти підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та навчатися у Східноукраїнському національному університеті ім. В.Даля.

Загалом у заході взяло участь біля 100 осіб в тому числі: 55 інвалідів, (з них 3 інваліди війни із числа учасників АТО, 5 осіб члени ГО «Джерело»), 10 роботодавців, 6 представників державних установ, 4 представника громадських та волонтерських організацій та інші гості.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Луганського обласного центру зайнятості

Луганський регіональний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*