Прес-реліз: Спільна мета – працевлаштування осіб з інвалідністю

Прес-реліз: Спільна мета – працевлаштування осіб з інвалідністю СЄВЄРОДОНЕЦЬК ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ РОБОТОДАВЕЦЬ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ ІНВАЛІДНІСТЬ

1 листопада у Консалтинговому центрі Сєвєродонецького міського центру зайнятості фахівці служби зайнятості разом з роботодавцями обговорили проблеми та особливості працевлаштування осіб з інвалідністю. У зустрічі також взяли участь представники ГУ Держпраці та Фонду соціального захисту інвалідів.

Роботодавцям нагадали про строки подання та відповідальність за несвоєчасне подання звіту про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю (виконання 4% квоти). Також роботодавцям надана інформація щодо можливості отримання безвідсоткової позики строком до трьох років для створення нових робочих місць з метою працевлаштування даної категорії населення. Інспектор ГУ Держпраці в Луганській області ознайомила з Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Пушкіна нагадала роботодавцям про щоквартальне проведення ярмарків вакансій для осіб з інвалідністю, можливості укомплектування вакансій після професійного навчання або стажування на підприємстві, залучення безробітних до тимчасових робіт, компенсацію фактичних витрат ЄСВ та інше.

Присутні отримали відповіді на питання та поділилися власним досвідом.

Довідки за тел.: Наталія Ситнік, 099-670-11-30 au.vo1561368572g.zco1561368572gl@vn1561368572.kint1561368572is1561368572

Відділ інформаційної роботи ЛОЦЗ

Луганський обласний центр зайнятості