На Львівщині розбудовуватимуть «Західний реабілітаційний центр»

1 19 150309. західного реабілітаційного центру, інвалідів

Голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич зустрівся з головою Турківської райдержадміністрації Володимиром Гребенюком на базі «Західного реабілітаційного центру».

Під час зустрічі обговорили питання розвитку та подальшого функціонування «Західного реабілітаційного центру» в 2013 році, реабілітацію неповносправних дітей, якісного ремонту під’їзних доріг до «Західного реабілітаційного центру».

За словами голови Турківської райдержадміністрації Володимира Гребенюка, на зустрічі обговорено питання подальшої розбудови центру та плани, які стоять на 2013 рік. У розбудову центру вкладено 120 млн грн. У минулому році планувалося завершити будівництво готелю, але у зв’язку з непроходженням коштів через казначейство, роботи з будівництва будуть проведені у цьому році. Також планується збудувати іншу дорогу до «Західного реабілітаційного центру». Тепер, коли збудована траса для бігових видів спорту з біатлону, вона пересікає дорогу до Центру, тому потрібно збудувати іншу дорогу, щоб вона не пересікала біатлонну трасу. «До речі коли проходив збір параолімпійців за участю спортсменів з Росії, які сказали що біатлонна траса має дуже високі характеристики, вона не поступається тим трасам, які будуть на Олімпіаді в Сочі. Траса сертифікована по міжнародним стандартам», – сказав Володимир Гребенюк.

Також обговорено питання по ремонту доріг загального користування, які ведуть до Центру.

Довідка.

Центр розпочали будувати кілька років тому, з Державного бюджету було виділено: у 2007 р. – 11 млн 36 тис. грн, у 2008 р. – 19 млн 600 тис. грн, у 2009 р. – 23 млн 265,5 тис грн, у 2010 р. – 12 млн 380 тис. грн.

Західний реабілітаційно – спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України створено на виконання указу Президента України від 6.04.2006 «Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та підтримки параолімпійського і дефлімпійського руху в Україні», відповідного доручення Прем’єр-міністра України від 18.04.2006 р. № 14246/1-06 та рішення Національної ради з питань фізичної культури і спорту від 02.06.2006 р. № 1-1/586.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 р. №30 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. №1228), Західний реабілітаційно-спортивний центр включено до Переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус баз олімпійської та паралімпійської підготовки.

В перспективі має бути побудовано інфраструктуру для прийому спортсменів та туристів на 1000 ліжко-місць. Потужності центру будуть давати можливість проводити всеукраїнські і міжнародні змагання як для паралімпійців так і для звичайних спортсменів. Цей центр має можливість приймати туристів та спортсменів під час проведення Зимових олімпійських ігор 2022 року.

«ЗІК»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*