На Миколаївщині вчителі-реабілітологи пройшли майстер-класи

1 28 image 2. дітей-інвалідів, реабілітації

  1 28 image 1

26 листопада у Державному комплексі соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбулось засідання “круглого столу” та презентація «Сучасні реабілітаційні технології – запорука підвищення ефективності реабілітаційного процесу» за участі вчителів-реабілітологів, вчителів-логопедів, психологів. В засіданні круглого столу взяли участь директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Сивопляс та директор державного комплексу реабілітації дітей-інвалідів, голова громадської ради при ОДА Г.Тазарачева.

Як наголосила О.Сивопляс однією із ініціатив Президента України є сімейний затишок – кожній дитині, а саме забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї .

Забезпечення дітей-інвалідів послугами денного догляду за місцем проживання без відриву від сім’ї дозволить батькам не віддавати дитину в інтернатну установу та одночасно мати можливість працювати.

Директор департаменту зауважила, що нині на Миколаївщині функціонують 6 центрів соціальної реабілітації дітей з особливими потребами у Доманівському, Новобузькому, Баштанському, Снігурівському, Арбузинському районах, місті Миколаєві та 13 відділень при територіальних центрах соціального обслуговування. Реабілітаційні послуги отримують 610 дітей. Організовано підвезення дітей з сільської місцевості до реабілітаційних закладів, працюють служби патронату. Вихованці таких закладів соціальної реабілітації дітей з особливими потребами почали відвідувати звичайні дитячі садки та школи.

Поточного року відкрито відділення денного перебування у центрі соціальної реабілітації дітей – інвалідів Новобузького району, у відділенні соціальної реабілітації дітей – інвалідів при територіальному центрі (надання соціальних послуг) м. Вознесенська функціонує група денного догляду дітей – інвалідів.

До кінця 2014 року планується реорганізувати всі відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів у центри з відділеннями денного перебування та стаціонарними відділеннями.

Під час засідання “круглого столу” були представлені презентації: методичної розробки «Застосування методики Марії Монтессорі в корекційно-реабілітаційному процесі»; методичного посібника «Корекція порушень пізнавальної діяльності та розвитку мовлення у дітей із синдромом Дауна в умовах центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів»; методичної розробки «Корекція вад розвитку дітей-інвалідів у соціально-реабілітаційній діяльності засобами музико терапії (за системою Карла Орфа)».

Також учасники заходи мали змогу пройти майстер-класи щодо застосування елементів методики Марії Монтессорі в процесі комплексної соціальної реабілітації дітей-інвалідів та особливості корекції пізнавальної та комунікативної сфер особистості у дітей з синдромом Дауна.

Миколаївська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*