Арт-терапевтична реабілітація буде в київському музейному просторі

1 12 4 7416982. реабілітації

В Музеї мистецтв ім. Богдана і Варвари Ханенків буде втілено в життя проект арт-терапевтичної реабілітації. Це метод розбудови мікросоціуму для осіб з інтелектуальною недостатністю, розроблений спільно Всеукраїнською коаліцією із захисту прав інвалідів та Музеєм Ханенків.

Простіше кажучи, це зустрічі й бесіди в художньому музеї. Про мистецтво та життя. Про власне «Я» та власні мрії. Про найважливіших у житті людей. Учасники зустрічей – молоді люди з інтелектуальною недостатністю, їхні близькі та ентузіасти-волонтери, а також команда проекту – соціальний працівник, психолог і два музейники. Ми, організатори, дуже хочемо, щоб із цих зустрічей народилася дружба на життя.

«Це – новий проект для нас, українських музейників та соцпрацівників. Ми надихнулися успіхами зарубіжних колег, також ми впевнені в силі мистецтва розкривати серця й налагоджувати контакт між людьми. По завершенні перших етапів апробації ідей ми залюбки поділимося досвідом з усіма зацікавленими» – повідомляють в музеї.

Керівник проекту – Ольга Маруда, завідувачка Оболонського відділення соціальної адаптації Центру трудової реабілітації інвалідів “Трамплін”.

Куратор від Музею Ханенків – Ганна Рудик, заступниця директора з науково-методичної роботи та музейних програм.

Проект відбудеться завдяки підтримці грантової програми «і3» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Інформаційна аґенція культурних індустрій ПРО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*