Активна реабілітація – це життя

1 02 4 000004. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

  1 02 4 000004 1Всеукраїнська спілка громадських організацій „Конфедерація громадських організацій інвалідів України”, за підтримки Міністерства соціальної політики та Служби, 22-26 червня 2014 року, у Воловецькому районі на Закарпатті провела Всеукраїнський адаптивно-рекреаційний захід під промовистою назвою “В русі здоров’я”. В заході взяли участь понад 60 осіб, які представляли 9 областей України: Волинську, Донецьку, Закарпатську, Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Харківську, Чернігівську та місто Київ.

Мета заходу – сприяти реабілітації та адаптації людей з обмеженими можливостями через використання методів активної реабілітації та пропагування здорового та активного способу життя. На переконання організаторів, активна реабілітація – це комплекс спеціальних знань і навичок, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини з інвалідністю. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

Одним з найбільш ефективних засобів розширення життєвого простору і оздоровлення людей з інвалідністю є використання методик активної реабілітації, які давно час розвивається в усьому світі, а починаючи з 1991 року активно запроваджуються в Україні. Використання таких методик є унікальним засобом рекреації та реабілітації для людей з проблемами здоров’я, так як їх функції відповідають реабілітаційним завданням.

В порядку денному заходу – обговорення питань історії руху активної реабілітації та різних її методів. Також йшлося про дитячу інвалідність, застосування сучасних методик активної реабілітації для адаптації інвалідів у суспільство. Окремо розглядалося питання використання новітніх досягнень активної реабілітації в роботі реабілітаційних центрів.

Щодня теоретичні заняття заходу закріплювалися практичним навчанням. Під час їх проведення головний акцент робився на тому, що практичні методи активної реабілітації – це досягнення людиною з інвалідністю максимальної незалежності від сторонньої допомоги і, тим самим, покращення якості свого життя. Учасники заходу були поділені на команди і кожного дня відбувалися змагання з техніки пішої ходи в гористій місцевості, всілякі конкурси тощо.

Усі знання і навики, здобуті на семінарі, учасники зможуть використовувати у своїй роботі та повсякденному житті після повернення додому.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*