Людмила Денісова на Львівщині: Держава піклується про дітей-інвалідів

1 22 5 PM64image002 1 2. дітей-інвалідів, реабілітації

21 жовтня, під час робочої поїздки до Львівської області, Міністр соціальної політики Людмила Денісова ознайомилася з роботою Золочівського районного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, який знаходиться у с. Білий Камінь.

«Міністерство соціальної політики надає особливу увагу дітям з обмеженими фізичними можливостями. Держава піклується про те, щоб ці діти могли отримувати послуги з відновлення здоров’я для якнайшвидшого пристосування до звичайного життя», – зазначила Міністр.

Людмила Денісова також підкреслила, що необхідне обладнання для реабілітації дітей-інвалідів, яке було поставлено до Центру – бігові доріжки, тренажери для рук та ніг, інвентар для занять спеціальною фізкультурою, забезпечить максимальне надання реабілітаційних послуг на належному рівні.

«Перший комплекс спорядження та устаткування направлений на розвиток серцево-судинної та дихальної системи, слугуватиме розвитку вестибулярного апарату, другий – сприятиме розвитку витривалості опорно-рухової системи, зміцненню м’язів та координації рухів», – повідомила Міністр.

Зазначимо, що наразі в Центрі перебуває 16 дітей-інвалідів. Центр надає такі послуги: педагогічні заняття з вчителем-реабілітологом, заняття з практичним психологом; соціальна реабілітація, лікувальна фізична культура; масаж; заняття з дрібної моторики; танцювальна-рухова терапія.

Також необхідним обладнанням забезпечений ще один Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у м. Миколаїв, що на Львівщині.

  1 22 5 PM64image002 1

  1 22 5 PM36image002 2

  1 22 5 PM958image004 3

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*