Інформаційний семінар у Києві

1 15 5 Picture 2. реабілітація, інвалідів

  1 15 5 Picture 1Київське міське відділення Фонду соціального захисту інвалідів 8 квітня прийняло участь в Інформаційному семінарі «Комплексна реабілітація осіб з функціональними обмеженнями як умова їх адаптації у суспільство», який проходив за сприяння та участю Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Всеукраїнської благодійної організації інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», Громадської ради при Департаменті соціальної політики.

Мета Інформаційного семінару: залучення фахівців для обговорення проблеми і перспективи участі громадських та релігійних організацій в реалізації заходів комплексної реабілітації осіб з функціональними обмеженнями.

На захід також були запрошені Крикунов Ю.В., директор Департаменту соціальної політики; Василевський М.А., головний реабілітолог міністерства оборони України; Турський В.М., голова Всеукраїнської благодійної організації інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини»; Федорець П.С., директор реабілітаційного центру УТОС; Назаренко В.В., голова Координаційної ради міських громадських організацій інвалідів м. Києва; Бєлова Т.А., голова ресурсного центру організації інвалідів м. Києва «Брама»; Новосецький М.М., голова Київської організації УТОС м. Києва та інші.

Директор відділення Фонду В. Білоус у своєму виступі сконцентрував увагу на питанні взаємодії відділення Фонду з громадськими організаціями інвалідів та державними органами і установами щодо професійної підготовки осіб з обмеженими фізичними можливостями. Адже, професійна реабілітація осіб з особливими потребами сьогодні є однією з визначальних умов їх максимальної адаптації в суспільне життя. У комплексній системі реабілітації інвалідів професійна реабілітація та наступна трудова зайнятість – одні з найважливіших засобів інтеграції в суспільство людей з обмеженими фізичними можливостями. З одного боку, це сприяє їх самозабезпеченню та матеріальній незалежності, з іншого – є засобом самоствердження особистості.

Фонд соціального захисту інвалідів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*