З працівниками “Дороги життя” ділилися досвідом голландські колеги

1 09 3 124509 2. життя

  1 09 3 124509 1

У приміщенні МСРЦ «Дорога життя» відбувся черговий семінар, в якому, крім працівників районних відділень соціальної реабілітації дітей-інвалідів та Центру, взяли участь голландські колеги, котрі вже неодноразово відвідували Ужгород, а саме: Інеке де Брюн (психіатр для молоді, Мегі Сторм (логопед), Робі Веенстра (ерготерапевт) та Маргріет Боргейв (відео-тренер).

Інеке де Брюн розповідає: «Задоволена рівнем проведення семінару-тренінгу, адже легко працювати з однодумцями, з якими розмовляєш однією мовою. Разом дивилися відео і шукали можливості спілкування з дітьми, які не розмовляють, аналізували підходи для вирішення цієї проблеми. Значну увагу приділяли визначенню правильного діагнозу. В Ужгороді я вже четвертий раз, а в Україні – сьомий. Була в Одесі, Києві, Вінниці. Чи є розбіжності у функціонуванні подібних ужгородському закладів? І так, і ні. Кожен виходить із тих можливостей, які має. В Одесі дуже хороша програма раннього втручання, у Вінниці більш традиційний підхід. Але мені найбільш близький стиль роботи на Закарпатті. На семінарі ми розглядаємо різні підходи, різні системи спостереження за дітьми. Добре, що не було багато учасників, можна було працювати індивідуально і дати змогу кожному висловитися. Задоволена тим, як працює «Дорога життя». Дуже подобається, що учасники намагаються почерпнути для себе якнайбільше, цікавляться, записують. Впевнена, що такі зустрічі потрібні і для них, і для нас.

Тож ми ще приїдемо сюди і не раз».

Свою думку щодо семінару висловила і його учасниця Наталія Мага, завідуюча Свалявським відділенням ОЦРКІ: «Семінар дуже сподобався. Те, що ми отримуємо на таких професійних зібраннях, важко переоцінити. Було дуже цікаво на практичних заняттях вивчати поради голландських фахівців, аналізувати їхні матеріали, обговорювати відео тренінгу, огляд різних типів відеоматеріалів. Такі семінари завжди дають багато фахової інформації, гадаю, їх треба було б проводити частіше, адже ми не лише навчаємось, а й спілкуємось із колегами, обмінюємось досвідом». – пише на своїй сторінці у “Фейсбуці” журналіст Людмила Ортутай.

«Час Закарпаття»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*