Священики Кіровоградської єпархії відвідали круглий стіл “Сучасні тенденції реабілітації дітей з особливими потребами”

1 20 4 news big 23727 3. особливими потребами, реабілітації

  1 20 4 news big 23727 4

17 листопада відбувся круглий стіл “Сучасні тенденції реабілітації дітей з особливими потребами” у Центрі соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної ради. Участь в обговоренні проблем взяли лікарі, працівники центру, священики Кіровоградської єпархії, а також батьки. На круглий стіл були запрошені голова єпархіального відділу у справах сім’ї прот. Сергій Ткаченко, голова відділу Благодійності і Соціального служіння прот. Андрій Бобрик та заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк.

Спочатку зі словом до присутніх звернулася в.о. директора Центру соціальної реабілітації Анна Бондарева: “У нашій країні, як у всьому світі, простежується тенденція зростання кількості дітей з особливими потребами. Найпоширенішими причинами інвалідності є захворювання нервової системи та органів чуття, дитячий церебральний параліч, психологічні розлади, вроджені вади розвитку. У суспільстві склалися численні стереотипи по відношенню до дітей з особливими потребами, які впливають на умови їх життя. Неосвіченість, зневага оточуючих, зневіра – ці соціальні фактори ізолювали інвалідів та затримали їх розвиток”.

Представники Кіровоградської єпархії розповіли про діяльність та співпрацю з сім’ями, котрі виховують дітей з особливими потребами. Зокрема, було відзначено про перший в м. Кіровоград табір для дітей з особливими потребами, який проходив на території Свято-Успенського храму, благодійні Різдвяні заходи та акції в ході яких понад 200 дітей отримали подарунки, адресна допомога сім’ям, проведення Богослужінь та організацію недільної школи. Важливою є і волонтерська допомога. Адже щонеділі Реабілітаційний Центр відвідують православні волонтери та проводять для діток заняття. Тому Церква небайдужа до проблем інших людей і готова посилено допомагати сім’ям, де зростають діти з особливими потребами.

У своїй доповіді священик Андрій Бобрик дав богословську оцінку проблемам, з якими зіштовхнулися батьки дітей з особливими потребами, та розповів про методи допомоги зі сторони Церкви, а зокрема єпархіального відділу Благодійності і Соціального служіння Кіровоградської єпархії.

Кировоградская Епархия +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*