На Волині хочуть створити центр для реабілітації молоді з порушеннями розвитку

1 15 2 truskavec reabilitacija soldaty 5026 2. реабілітації, функціональними обмеженнями

  1 15 2 truskavec reabilitacija soldaty 5026 1

Питання створення обласного центру для соціальної, психологічної та трудової реабілітації молоді з функціональними обмеженнями віком 14-35 років підняли у Волиньраді.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого.

З відповідним депутатським запитом звернулася Ірина Констанкевич. Депутат повідомила, що до неї звернулися представники Волинської обласної організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку щодо створення у Луцьку обласного центру соціальної, психологічної та трудової реабілітації молоді з функціональними обмеженнями віком 14-35 років.

У Луцьку є комунальні заклади, які частково надають соціальні та інші послуги дітям з функціональними обмеженнями. Водночас, після 18 років інваліди залишаються без реабілітації, яка потрібна їм протягом усього життя. На Волині налічується 8 тисяч осіб з інтелектуальною недостатністю, 3 тисячі з яких мають інвалідність. Нині не вистачає ресурсів для надання реабілітаційних послуг, тож постає питання про створення обласного центру соціальної, психологічної та трудової реабілітації для такої категорії громадян.

Депутати підтримали запит.

Волинські Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*