В УКУ на Форум з нейрореабілітації та медико-соціальної експертизи приїдуть фахівці реабілітаційної медицини з семи країн світу

1 06 4 85242139854524 2. медико-соціальної експертизи, нейрореабілітації, реабілітаційної медицини

Провідні фахівці реабілітаційної медицини з Німеччини, Латвії, Ізраїлю, Канади, Угорщини, Чехії та Швейцарії візьмуть участь у IV Всеукраїнському Форумі нейрореабілітації та медико-соціальної експертизи, який відбудеться на базі Школи реабілітаційної медицини в Українському католицькому університеті 7-8 квітня 2016 року.

За словами організаторів, ключові завдання заходу – популяризувати мультидисциплінарний принцип надання реабілітаційної допомоги відповідно до європейських стандартів, об’єднати фахівців для потенційної мультидисциплінарної співпраці у різних регіонах України і стимулювати розвиток сучасної реабілітаційної медицини в Україні на основі рекомендацій місії ВООЗ, яка в грудні минулого року проаналізувала і підготувала резолюцію про українську систему реабілітації.

Лейтмотивом зустрічі є формування практичного покрокового плану дій відповідно до експертних пропозицій, як досягнути позитивних змін в системі реабілітації.

До участі в Форумі запрошені близько 300 вітчизняних фахівців реабілітації, які фактично представляють усіх потенційних членів мультидисциплінарної команди. Це лікарі-неврологи, фізіотерапевти, ЛФК, нейрохірурги, ортопеди-травматологи, сімейні лікарі та функціональні спеціалісти – фізичні реабілітологи, фізичні терапевти, інструктори ЛФК, а також лікарі МСЕК та медичні сестри.

1 06 4 dsc 1923 1«В Україні відсутня традиція мультидисциплінарного підходу в системі реабілітаційних послуг, і ми хочемо це виправити. Такі команди складно створити насамперед через психологічну упередженість до нової моделі тих фахівців, які працювали за старими підходами. Тому на цьому заході ми збираємо потенційних спеціалістів, які можуть стати ядром мультидисциплінарних команд у регіонах. Форум виступає в ролі своєрідної парасолі для об’єднання різних фахівців незалежно від теперішніх назв їх спеціальностей та фактичних професійних компетенцій. Плануємо обговорити принципи та особливості спільної праці і реабілітаційного процесу в команді – лікар реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, протезист-ортезист та соціальний працівник. Також поговоримо про початок роботи та майбутніх абітурієнтів Школи реабілітаційної медицини УКУ, яка запрацює з вересня 2016 року і буде зорієнтована на нову модель в наданні реабілітаційних послуг», – зазначає академічний директор Школи реабілітаційної медицини УКУ, координатор форуму Володимир Голик.

Ключові питання, які будуть розглядатися під час Форуму:

• (нейро)реабілітація та фізична та реабілітаційна медицина в Україні: зовнішня оцінка та рекомендації для подальших дій

• фундаментальні аспекти (нейро)реабілітації станом на 2016 рік

• фізична терапія в Україні: від інструктора ЛФК до магістра європейського рівня

• командна робота в (нейро)реабілітації: від сольних концертів до оркестру

• біль в спині: погляди невролога, лікаря ФРМ та фізичного терапевта

• роботи в реабілітації: коли, для чого та скільки

• реабілітаційне медсестринство

• питання медико-соціальної експертизи в неврології.

Лектори Форуму – провідні фахівці у галузі неврології, нейрореабілітації, фізичної та реабілітаційної медицини, фізичної терапії з Німеччини, Латвії, Ізраїлю, Канади, Угорщини, Чехії та Швейцарії та України. Зокрема Проф. Volker Homberg, Germany: Генеральний Секретар Всесвітньої Федерації Нейрореабілітації, Віце-Президент Європейської Федерації Нейрореабілітаційних Товариств; Проф. Natan Bornstein, Vise-President of World Stroke Organization, Professor of Neurology at the Tel-Aviv University, Sackler Faculty of Medicine; Head of Stroke Unit at the Tel-Aviv Medical Center, Israel, COL Dr. Zoltan Vekerdi, Hungary: головний хірург медичного центру збройних сил Угорщини, медичний консультант офісу НАТО в Україні, Проф. Aivars Vetra, President of Latvian Union of Professional Organisations in Rehabilitation (Latvian Rehabilition Board); Member of the Certification Council, Latvian Medical Society; European Union of Medical Specialists (UEMS) – National representative from Latvia; President of Baltic and North Sea Forum of PRM, засновник сучасної реабілітаційної медицини в Латвії, протягом 20 років декан Реабілітаційного Факультету Ризького Університету Страдіня; Renata Roman, Canada: фізичний терапевт, власник реабілітаційної клініки.

Організатори форуму – ГО «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації», ДУ «Український державний науково-дослідний інститут медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України» та ГО «Українська Асоціація фізичної терапії». Партнери форуму: ВНЗ «Український католицький університет» та ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини». Форум підтримує Консульство Канади у Львові, в роботі оргкомітету, зокрема, візьме активну участь Високоповажна пані Консул Оксана Винницька-Юсипович.

Громадська організація «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації» є громадським об’єднанням, що ставить за мету сприяння в Україні інтеграції зусиль лікарів, функціональних спеціалістів, науковців, викладачів навчальних закладів, працівників соціальних служб, ЗМІ, широких верств населення до удосконалення системи (нейро)реабілітації пацієнтам з хворобами нервової системи та їх наслідками, сприяння обміну інформацією та підвищенню якості медичної та соціальної допомоги для найшвидшого повернення їх до повноцінного функціонування та життя в суспільстві.

Зазначимо, що І Всеукраїнський форум з нейрореабілітації та медико-соціальної експертизи відбувся 2013 року у Києві, ІІ і ІІІ Форуми – у Дніпропетровську. На Першому форумі організатори традиційно сфокусувалися більше на неврологічних аспектах, на двох останніх зосередилися на розвитку реабілітаційної медицини відповідно до західних стандартів та вимог.

Проведення цього заходу здійснюється згідно з реєстром з’їздів, конгресів, симпозіумів на 2016 рік, який затверджений Міністерством охорони здоров’я України та Національною академією медичних наук України.

Місце проведення Форуму – ВНЗ «Український католицький університет», м. Львів, вул. Хуторівка 35/35а.

  1 06 4 pdf 3План Форуму

Більш детальна інформація на сайті Всеукраїнського товариства нейрореабілітації

Український Католицький Університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*