В Коростені вивчають можливість створення відділення реабілітації для інвалідів

1 27 1 173994 2. реабілітація, інвалідністю, інвалідів

В Коростені постало питання створення відділення реабілітації для дорослих коростенців з обмеженими фізичними можливостями. Журналісти місцевого телебачення у своєму сюжеті розповіли, що обумовлено це, передусім, необхідністю розширення кола спілкування, можливостей для самореалізації людей з інвалідністю. Питання обговорювали під час зустрічі представників громадських організацій інвалідів, очільників соціальних служб і закладів та керівництва міста: “Люди з інвалідністю після 18 років залишаються поза увагою. Тобто, відсутня будь-яка структура, яка може надавати реабілітацію. Тому ми хотіли б разом з вами обговорити, щоб ви хотіли, які процедури, яка реабілітація, яке обладнання, і будемо спільно вирішувати, як цього досягти”, – зауважив директор Територіального центру соціального обслуговування міста Коростень Ігор Шишук.

Представники громадських організацій інвалідів висловлювали свої пропозиції: “Було б непогано, щоб була психологічна реабілітація для всіх, у кого з’явився родич з інвалідністю. Найбільша проблема у глухонімих – це комунікація з людьми Можливо, можна було б зробити такий клас для бажаючих вивчати жестову мову, для родичів глухонімих людей. І хай би була якась адаптація трудова для цих людей, можливо, навчити масажу чи якимось іншим професіям, з якими вони могли б справлятися”, – висловила побажання голова територіальної організації УТОГ Олена Лазаренко.

А голова міського товариства інвалідів Любов Чалая зазначила – майбутній центр чи відділення має створюватися продумано і для людей: “Потрібно, щоб він дійсно функціонував, щоб було спілкування з людьми, щоб могли дієву допомогу надавати, щоб процедури могли пройти і щоб трудова реабілітація була”.

Попередньо розглядається можливість створення відділення реабілітації на базі геріатричного пансіонату. Після вивчення ситуації безпосередньо в закладі можна буде говорити конкретніше. Але вже зараз зрозуміло, що без допомоги спонсорів та меценатів відкрити таке відділення буде неможливо.

Радіостанція “Житомирська хвиля”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*