«Відродження» буде розширюватись (ВІДЕО)

1 08 4 Pecherna 01 logo0026802016-06-06-12-08-36 2. дітей-інвалідів, реабілітації

 1 08 4 Pecherna 01 logo0026802016-06-06-12-08-36 1

Чернігівський центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів незабаром зможе розширитися. Перший заклад України, що почав надавати допомогу дітям-інвалідам, працює вже більше двадцяти років. Та головною потребою установи на сьогодні є розширення реабілітаційного комплексу. Тож коли у «Відродженні» з’явиться нове приміщення та чи збільшиться кількість місць у закладі, дізнавалися наші журналісти.

«Відродження» — центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів — унікальний в Україні заклад. Це симбіоз двох установ державного і недержавного зразка в одному. Щороку тут отримують допомогу близько двох тисяч хворих діток.

Центр фінансується як державою, так і зарубіжними благодійниками. Зараз затверджено проект, який допоможе центру розширити свою діяльність. Загальна вартість проекту будівельних робіт — 17 мільйонів гривень. Як зазначив Валерій Куліч, цього року планується виділити дев’ять з половиною мільйонів. Куди підуть ці кошти?

У планах — відкриття ще одного кабінету реабілітації та своєрідного міні-готелю для батьків, чиї дітки знаходяться на лікуванні. Директор центру у свою чергу зізнався, що з фінансуванням зазвичай проблем нема. Держава дбає про дітей-інвалідів сумлінно, допомагають і благодійники. Серед нагальних проблем інше – через війну на Сході реабілітації вимагають вивезені дітки з Луганської і Донецької областей. Тому найближчим часом у планах і збільшення кількості місць для хворих.


Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*