Центру реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» – 20 (ВІДЕО)

1 29 4 522489245274 2. дітей-інвалідів, реабілітації

На подвійний ювілей, 20-ту річницю створення Чернігівського центру медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» та 10-ту річницю створення обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, завітали керівники області та міста, меценати, благодійники і партнери, усі хто ці роки допомагав розвиватись закладу, який надає надію дітям з органічними ураженнями центральної нервової системи та іншими захворюваннями, що призводять до соціальної дезадаптації. В основу лікувального процесу закладена модель «Тандем», яка схвалена всесвітньою організацією охорони здоров’я. На сьогодні висококваліфіковану допомогу у центрі отримують 200 пацієнтів міста та області, 128 з яких, тут перебувають цілодобово.

Високоповажні гості мали можливість ознайомитись із умовами у центрі, з напрямками роботи спеціалістів. Вони переконались, що тут малеча проходить повний спектр послуг медичних і соціальних занять з логопедами, психологами, педагогами. Тут проводяться масаж, заняття з фізичної реабілітації, хореографії, музичної терапії. Застосовуються новітні технології комплексної реабілітації із використанням сучасного закордонного та вітчизняного обладнання.

Аби розширити можливості закладу запланували його розбудову. Як зазначив голова облдержадміністрації Валерій Куліч, цього року розпочинається друга черга реконструкції приміщень центру. Загальна сума проекту – 17 мільйонів гривень. Цьогоріч профінансують – 9,5 мільйонів, наступного року – близько 8 мільйонів гривень.

На нагальні потреби центру, які існують наразі, Валерій Куліч вручив директору «Відродження» Василю Пасічнику сертифікат на 50 тисяч гривень з бюджету області.

«Завдяки наполегливості головного лікаря центру Василя Пасічника, відданості своїй роботі колективу, багаторічної підтримці меценатів і благодійників, закладу вдалося досягти гарних результатів у реабілітації діток», – підкреслив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. А щоб покращити матеріальне забезпечення центру, подарував на свято ноутбук. Відзнаки облдержадміністрації, обласної та міської рад цього дня були вручені медикам, педагогам реабілітаційного центру, а також благодійникам і меценатам.

ТРК «Новий Чернігів»

Gorod.cn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*