Поблизу Луцька відкрили реабілітаційний комплекс (ВІДЕО)

1 30 5 245955512 2. реабилитацию

Більше 10 років церква «Фіміам» на Волині піклується про людей з особливими потребами. У суботу, 25 червня у селі Боратин, недалеко від Луцька запрацював реабілітаційний комплекс «Агапе», спрямований на допомогу людям з обмеженими можливостями.

Діяльність комплексу провадиться у трьох напрямках:

– Фізична реабілітація, яка передбачає підтримку та розвиток рухових функцій організму, психологічну допомогу та здобуття навичок самостійного життя;

– Тимчасове або постійне проживання з підтримкою допоможе пройти реабілітацію людям, що втратили опікунів;

– Тренувальний центр при комплексі готуватиме професійних фізіотерапевтів.

Пройти курс навчання тут зможуть студенти з усієї України, щоб потім у своїх регіонах також надавати подібну допомогу. Територія та приміщення комплексу повністю адаптовані і пристосовані під електровізки. Скрізь широкі двері та проїзди, спеціалізовані ванні кімнати, простора їдальня та зал для зустрічей.

Будівництво закладу розпочалося у квітні 2012 року. Сьогодні комплекс повністю введений в експлуатацію. Тут одночасно можуть проходити реабілітацію з проживанням близько 30 осіб. Крім того, ще кілька десятків людей можуть приїжджати на день, проходити реабілітацію – і їхати додому.

Ініціаторами проекту стали Сергій та Наталія Больчуки. Після того, як сім’я потрапила в автокатастрофу, а Наталія опинилася на інвалідному візку, вони вирішили допомагати людям з обмеженими можливостями: «Я травмувалася у Львівській області, у Бродах, і змушена була рік жити в лікарні, тому, що в Луцьку нічого не було. Не було ніякого реабілітаційного центру. Я рада, що є такий реабілітаційний центр для наших людей на Волині, які тепер зможуть проходити реабілітацію вдома», – каже Наталія Больчук. Жінка, хоч і прикута до візка, виховує з чоловіком двох синів та активно займається реабілітацією неповносправних дітей.

На відкриття «Агапе» приїхали родини з Канади, США, Норвегії, Франції та Бельгії, які активно допомагали коштами та іншими ресурсами під час роботи. Завдяки місцевій владі до реабілітаційного комплексу проклали нову дорогу, щоб доїжджати туди було максимально комфортно.

Громадське.Волинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*