Український католицький університет готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів – Уляна Супрун

1 06 5 DSC 4446 1 2. реабілітації

 1 06 5 DSC 4446 1

У вересні 2016 року Школа реабілітаційної медицини Українського католицького університету починає готувати спеціалістів з фізичної терапії та ерготерапії. Фізичні терапевти та ерготерапевти – найбільш затребувані фахівці сфери реабілітації. Якщо сьогодні в Україні працює мінімальна кількість фізичних терапевтів, то ерготерапевтів немає взагалі. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповіла Уляна Супрун, директор Школи реабілітаційної медицини УКУ, Директор гуманітарних ініціатив Світового Конгресу Українців, Директор ГО «Захист патріотів».

 1 06 5 DSC 4454 2

«Фізичний терапевт допомагає особі, яка перенесла, наприклад, інсульт заново навчитися сидіти, стояти та пересуватися. Ерготерапевт навчає, як людині повернутися до соціуму. Він вчить, як заново налагодити побут, забезпечить відновлення функцій повсякденного функціонування. Його головна мета – повернути особу до праці», – пояснив Володимир Голик, академічний директор Школи реабілітаційної медицини УКУ, голова правління ГО «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації», віце-президент з міжнародної діяльності ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини».

За його словами, професійні магістерські програми Школи УКУ триватимуть два роки. Програми розроблені у повній відповідності до міжнародних вимог Всесвітньої федерації ерготерапії та Всесвітньої конфедерації фізичної терапії. Спеціальні предмети викладаються сертифікованими закордонними спеціалістами. Кожна програма передбачає 1000 годин клінічних практик у шести лікувальних закладах під супроводом сертифікованих фахівців. Навчати студентів та готувати викладачів будуть спеціалісти з Канади, Латвії, Естонії, Польщі та США. Українські спеціалісти також будуть підвищувати свою кваліфікацію за кордоном. Абітурієнтами програм можуть стати бакалаври фізичної реабілітації та корекційної педагогіки, лікарі. Вступна кампанія розпочинається 4 липня. «Школа запалила іскру, яка розповсюдиться по всій Україні і змінить систему реабілітації. Щоб у санаторіях для реабілітації працювали фізичні терапевти та ерготерапевти, щоб лікарі мали довіру, що ці спеціалісти повернуть їхніх пацієнтів до функціонування та соціуму. Щоб пацієнти самі побачили, що це якісна та потрібна професія, що їхнє життя буде розвиватися у позитивному напрямку, буде менше інвалідності, але більше повернення на робочі місця. Саме ця іскра може змінити систему реабілітації на користь кожного громадянина, військового, лікаря», – вважає Уляна Супрун.

Про вступні іспити більше можна дізнатися тут, про Школу – тут.

Український кризовий медіа-центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*