Валерій Головко ініціює створення на Полтавщині реабілітаційного центру для оздоровлення «спинальників»

1 21 2 golovko-kryvych-2-0 1 2. реабилитацию, спинальників

 1 21 2 golovko-kryvych-2-0 1
Олексій Кривич на прийомі у Валерія Головка

Ідею про створення на базі вже існуючого санаторного закладу центру, де могли б проходити реабілітацію мешканці області із травмами та захворюваннями опорно-рухової системи, голова Полтавської ОДА Валерій Головко озвучив 19 липня під час прийому громадян.

Прийом до голови Полтавської ОДА був плановий, тривав майже до обіду, зважаючи на кількість бажаючих поспілкуватися з керівником області. Щоправда, чимало проблем, з якими зверталися відвідувачі, стосувалися компетенції влади не обласної, а міської, як, наприклад, надання житла у Полтаві чи ремонт існуючого.

Натомість колишній вчитель праці Полтавської ЗОШ № 2 Олексій Кривич звернувся до очільника області (і свого колишнього учня) з проханням допомогти з реабілітацією. Через неврологічне захворювання і перелом шийки стегна чоловік був змушений залишити роботу, зараз прикутий до інвалідного візка.

Обговорюючи проблему та шляхи її вирішення, заговорили про можливості реабілітації для «спинальників» узагалі. Свого часу в Україні діяли декілька санаторіїв, де люди з хворобами та травмами опорно-рухового апарату могли пройти якісне лікування та реабілітацію. Всі вони знаходяться у нині окупованому Криму та в Донецькій області, в зоні проведення АТО. Тож доступу до них у «спинальників» просто немає.

 1 21 2 golovko-kryvych 2
Валерій Головко та Олександр Кривич

— На Полтавщині, на жаль, таких профільних закладів немає. Тому необхідно розробити основний концепт майбутньої програми щодо створення такого реабілітаційного центру на базі існуючого санаторію, — зауважив Валерій Головко.

Відповідне доручення під час прийому громадян він дав директору Департаменту соціального захисту населення Людмилі Корнієнко. Доручив, аби програму розробляли разом із головою Полтавської обласної організації інвалідів Сергієм Чумаком. Йдеться про цільову програму на наступний бюджетний рік.

— Упевнений, що створення реабілітаційного центру для людей із травмами опорно-рухової системи підтримають і депутати обласної ради, — прокоментував Валерій Головко. — Тим більше, що реабілітацію, для прикладу, цілком можна проводити на базі Медичного центру Національної гвардії «Нові Санжари». Там можна буде відкрити й таку необхідну для реабілітації водолікарню. Тим більше, що і серед учасників АТО на сьогодні чимало «спинальників», які також потребують якісної медичної допомоги та реабілітації.

Керівник області прокоментував, що найближчим часом планує провести відповідні переговори з керівництвом Національної гвардії та Міністерства внутрішніх справ.

Прес-служба Полтавської ОДА

Інтернет-видання «Полтавщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*