Понад 26 тисяч маленьких пацієнтів з різних країн отримали допомогу в одеському Будинку з ангелом

1 07 2 2 2. дітей-інвалідів, реабілітації

 1 07 2 2 1

3 вересня 2016 року Одеський обласний благодійний фонд реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє» і дитячий реабілітаційний Центр «Будинок з ангелом» відзначили 20 років своєї роботи. У цей день в Одеському академічному російському драматичному театрі зібралися сотні друзів і пацієнтів Центру.

«Борис Литвак говорив, що не буває чужих дітей, що не буває чужого горя. Допомогти їм – наш громадянський обов’язок. І в справді народне будівництво були залучені всі мислимі і немислимі сили і люди, багато з яких присутні в цьому залі і добре пам’ятають, як це все починалося. За 20 років роботи нам вдалося зібрати воєдино можливості соціальної, медичної, психологічної та педагогічної реабілітації. Усе це дає нам можливість реалізовувати основну ідею – адаптацію дітей з обмеженими можливостями до реального життя», – наголосила головний лікар Центру Вероніка Мартиненко.

«Будинок з ангелом» нерозривно пов’язаний з ім’ям засновника – Бориса Давидовича Литвака, серце якого перестало битися 10 квітня 2014 року. Кожну мить зустрічі, присвяченої 20-річчю Центру, було пронизано пам’яттю про цю дивовижну людину, що об’єднала сотні меценатів зі всього світу, які і сьогодні продовжують допомагати Центру і його пацієнтам.

Як і 20 років тому, так і сьогодні лікування і перебування маленьких пацієнтів у Центрі абсолютно безкоштовне.

«Символічно, що День народження Центру практично збігається з Днем народження міста. І я не сумніваюся: в Одесі напевно будуть святкувати 222-річчя Центру реабілітації Бориса Литвака. Тому що ті чудеса, які творять у Будинку з ангелом, повинні мати нескінченне продовження. І наше з вами завдання – не словами, а конкретними вчинками допомагати звершуватися цим чудесам знову і знову», – звернувся Одеський міський голова Геннадій Труханов до присутніх у залі.

За 20 років роботи в Центрі надано допомогу понад 26 500 маленьким пацієнтам з Одеси, України, близького і далекого зарубіжжя.

У 1996 році в числі перших були 40 співробітників, 26 з яких донині працюють у Центрі; за 20 років було створено 200 нових робочих місць. Зали і кабінети Центру реабілітації «Дім з ангелом» продовжують оснащуватися найсучаснішим діагностичним, фізіотерапевтичним, реабілітаційним обладнанням. За ці роки введено в експлуатацію 2 нових будинки, завдяки яким вдалося вирішити проблему розміщення іногородніх пацієнтів, а також поліпшити умови праці колективу.

Розпорядженням Одеського міського голови за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у сферу соціального захисту дітей з обмеженими можливостями та їх сімей

Почесною відзнакою Одеського міського голови «Трудовая слава»
нагороджено трудовий колектив Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє» – дитячого реабілітаційного центру ім. Бориса Литвака.

Почесною відзнакою Одеського міського голови «Подяка» нагороджені:

– Бондар Тетяна Миколаївна – практичний психолог Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє»;

– Чупрова Лілія Володимирівна – практичний психолог Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє».

Почесною грамотою виконавчого комітету Одеської міської ради нагороджений Дружинін Олексій Олексійович – методист з лікувальної фізичної культури Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів «Майбутнє».

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*