У Вінниці відкрили сенсорну кімнату для особливих дітей (ВІДЕО)

1 12 2 5987244 2. дітей

 1 12 2 5987244 1

У Вінниці відкрили сенсорну кімнату для дітей-аутистів. Там працює двоє терапевтів, які проводять уроки тривалістю п’ять годин.

У цій кімнаті з дітьми працюють двоє лікарів, які мають медичну і педагогічну освіту. Медики кажуть, що заняття допомагають соціалізувати особливих дітей. Такі діти можуть бути як гіперактивними, так і занадто замкненими.

Як зазначається, необхідні тренажери та прилади на грантові гроші закупили громадські активісти. За відвідини кімнати платити не потрібно, а заняття проводять кожного будня.

Як стало відомо, обладнати кімнату для дітей з аутизмом можна і вдома, якщо принести туди пісок, власноруч пошити килимок із ґудзиками та каштанами, встановити батут та гамак. Лікарі кажуть, якщо щоденно займатися з такими дітьми по 4-6 годин, через місяць зміни стануть помітними, проте в кожного вони індивідуальні.

“Масаж у кульках, бігова доріжка дає можливість відчути себе. Батут тренує відчуття власного тіла, оскільки вестибулярний апарат у таких дітей понижений, тому вони люблять стрибати, гойдатися”, – пояснює сенсорний терапевт Галина Сандер.

На такі заняття діти ходять з батьками. Це і є ключем до успіху, стверджують лікарі, оскільки дитина почувається у безпеці та відчуває опіку старших.

“В Україні немає централізованого вектора розвитку роботи з такими дітьми і подолання проблем. Кожна група в обласному центрі намагається сама зорганізуватися, знайти шлях розвитку цієї проблеми. Я думаю, що наше завдання – цією кімнатою показати іншим групам в обласних центрах, що ми можемо досягти завдяки спільній роботі”, – сказав один із батьків Володимир Павленко.

Це поки єдина сенсорна кімната для дітей-аутистів у Вінниці, однак її відвідують уже 15 малюків. У планах активістів створити ще одну таку кімнату, для цього вже шукають гроші.


Олена Бучацька Олександр Семенов

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*