Обласний реабілітаційний центр для маленьких аутистів (ВІДЕО)

1 12 3 3b1d4f170b87 2. аутистів

 1 12 3 3b1d4f170b87 1

Дніпро. Обласний реабілітаційний центр для маленьких аутистів цьогоріч вперше відкрив двері для своїх підопічних. Наразі у спецзакладі разом із батьками навчаються 8 дошкільнят.

З ними займаються досвідчені педагоги, дефектологи та психологи. Мета таких уроків – підготувати та адаптувати малечу до навчання у загальноосвітній школі.

Із п’ятирічною Алісою ми познайомилися під час одного з її улюблених занять – лікувальної фізкультури. Мама дівчинки ділиться, діагноз аутизм її дитині поставили лікарі у 2 рочки. Раніше, розповідає пані Олександра, їм доводилося відвідувати заняття у приватних закладах, та цьогоріч Аліса приступила до навчання в новому реабілітаційному центрі.

Такий заклад для дітей-аутистів відкрили на базі обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру. Наразі тут навчається 8 дітлахів – згодом, каже директор закладу, кількість підопічних планують збільшити. Мета занять – підготувати маленьких до навчання у загальноосвітніх школах.

Окрім дефектологів із дітьми працюють чимало фахівців. Із дошкільнятами займаються і психологією, і фізкультурою, та намагаються розвивати особисті таланти. Предмети викладають у формі гри, проте, запевняють спеціалісти, кожна з них допомагає маленьким адаптуватися до звичайного життя. Один із улюблених уроків вихованців центру – арт-терапія.

Аутистам жити непросто. Люди з такою вадою здебільшого приховують свої емоції, важко йдуть на контакт, та мають обмежені інтереси. Проте, чимало серед аутистів і геніїв – наприклад Ейнштейн або Моцарт. Фахівці кажуть, головне – дати можливість розвивати таланти таким особливим дітям.


51 телеканал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*