У Кропивницькому може з’явитися навчально-реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами

1 27 4 invalid 3. особливими потребами

Питання про необхідність створення Навчально-реабілітаційного закладу для дітей та молоді з інвалідністю розглянули 9 вересня під час засідання постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

До міськради Кропивницького звернулися представники об’єднання батьків та дітей з особливими потребами й інвалідів.

На засіданні були присутні голова вище зазначеного об’єднання Анна Бондарєва та її заступник Любов Скрипниченко.

“Перелік тих закладів, що опікується такими дітьми невеликий. Ми вважаємо, що діти повинні і мають право отримувати послуги навчання та реабілітації в одному закладі”, – звернулася до члена комісії Анна Бондарєва.

Крім того, Любов Скрипниченко зауважила, що такий заклад необхідний не тільки з погляду медичних показників, а й з боку отримання дитиною освіти. За її словами, для тяжкохворих дітей умов на інклюзивному навчанні немає, а для молоді після 18 років взагалі немає таких закладів.

В свою чергу, начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук зазначила, що на сьогодні в Кропивницькому 1400 дітей з особливими потребами та інвалідністю до 18 років, 1557 від 18 до 35 років.

Також Макарук наголосила, що створення такого Центру дуже складне і потребує грунтовної підготовки.

“Питання потребує фінансових обрахунків. Також потрібно створити реєстр осіб, що відвідуватимуть Центр, визначити профільність груп, знайти приміщення. Загалом, такий заклад потрібно створити, але буде дуже складно і в першу чергу фінансово, але це можливо, якщо все виконувати покроково”,- зауважила очільниця управління охорони здоров’я.

Після обговорення члени комісії одноголосно прийняли рішення підтримати дане питання, винести на розгляд депутатського корпусу та розпочати підготовчі роботи по створенню проекту.

Інформаційний портал Кіровоградщини – Гречка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*