На Турківщині триває набір воїнів АТО на програму активної реабілітації “Повернення до життя”

1 28 6 index 1474877076 3 0 2. реабілітації, інвалідів

 1 28 6 index 1474877076 3 0 1Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного Комітету спорту інвалідів України, що у селі Яворів Турківського району, оголошує про набір на програму активної реабілітації “Повернення до життя” на 2016-2017 роки. Програму організували для травмованих військовослужбовців і персоналу сектора безпеки і оборони України.

Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Програма активної реабілітації передбачає три щоденних тренування з різних дисциплін, включаючи спортивні заняття, заняття з ерготерапії, заняття з психологом, бесіди із соціальних та юридичних питань, дні активного відпочинку, майстер-класи з арттерапевтами тощо.

Учасником програми активної реабілітації “Повернення до життя” можуть стати учасники бойових дій в зоні АТО, які мають порушення опорно-рухового апарату, в тому числі ампутації кінцівок, порушення зору, слуху, травму хребта з ураженням спинного мозку, черепно-мозкові травми тощо, і які не мають відкритих ран та суворих протипоказань до фізичних навантажень.

За словами організаторів, учасники програми отримають суттєві позитивні зрушення в психологічному та загальнофізичному стані, оволодіють необхідними вміннями та навичками щодо самообслуговування, незалежності від допомоги оточуючих у побуті для повнішої інтеграції та адаптації у повсякденному житті. Окрім того, через паралімпійську методологію, воїни отримають скерування до подальших систематичних занять фізкультурою і спортом та орієнтуватимуться на подальшу професійно-трудову діяльність. Також вони зможуть випробувати себе у різних спортивних дисциплінах, зокрема, настільному тенісі, стрільбі з лука, бочі, спортивному більярді, крокеті, дартс, аеробіці, катанні на лижах.

Із військовими працюватимуть інструктори активної реабілітації люди з інвалідністю, які поділяться своїми знаннями та досвідом, фахівці фізичної реабілітації, психологи, аніматор, арттерапевт, працетерапевт, які забезпечать програму побутової та дозвіллєвої терапії, а також тренери-інструктори з паралімпійської підготовки.

У межах проекту у Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного Комітету спорту інвалідів України відбудеться 17 таборів. Із графіком можна ознайомитись на сайті Національної Асамблеї інвалідів України.

Для участі у таборі необхідно заповнити анкету-заявку або безпосередньо звернутись до офісу Національної Асамблеї інвалідів України за телефонами: +38 050 4091094; +38 050 4094114; +380442796182.

Варто зазначити, що програма відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики, Національної Асамблеї інвалідів України, Національного комітету спорту інвалідів України й трастового фонду НАТО.

Управління фізичної культури та спорту, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*