В одеській міській лікарні №8 створюють тренувальні майданчики для інвалідів

1 04 3 equal02 2. реабілітації

 1 04 3 equal02 1

В одеській міській лікарні №8 у рамках реалізації муніципальної програми «Рівність» за рахунок коштів міського бюджету створюють тренувальні майданчики «Міське середовище» та майданчики спортивної реабілітації.

Ці проекти розроблені за участю Міжнародної федерації інвалідів і спрямовані на соціалізацію осіб з обмеженими фізичними можливостями, їх адаптацію до навколишнього середовища і поліпшення доступу до міського життя.

У лікарні №8 проводиться монтаж спеціальної тренувальної гірки зі сходами і пандусом. Тут під контролем інструктора будуть тренуватися пацієнти, чия мобільність була обмежена або втрачена внаслідок перенесених захворювань або травм. Майданчик обладнаний блоками, що імітують різні елементи міського середовища — пандуси, розвороти, хвилясту поверхню, щоб пацієнти, яким довелося перейти до використання інвалідних колясок, могли виробляти навички пересування місцевістю.

Також у лікарні №8 проводиться встановлення двох тренувальних майданчиків, відтворюють зупинки громадського транспорту. Ці майданчики будуть використовуватися для навчання практичних навичок людей, що втратили зір. На майданчиках розташовуються зупинкові комплекси, виготовлені з урахуванням міських стандартів, а також спеціальні відсіки, у яких будуть розміщені різні субстанції — земля, пісок і гравій, встановлені ліхтар і дерево.

В одеській міській лікарні №8 створено унікальний комплексний центр для лікування і реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями. У 2015 році тут був відремонтований та обладнаний новим обладнанням корпус відновного лікування та реабілітації інвалідів. Проведено благоустрій території лікарні та прилеглих доріжок, облаштовані пандуси. Наступного року планується провести ремонт неврологічного відділення та обладнати його з урахуванням сучасних вимог до перебування маломобільних пацієнтів.

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*