25 українців виступлять на зимових Іграх Спеціальної Олімпіади в Австрії

25 українців виступлять на зимових Іграх Спеціальної Олімпіади в Австрії. змагання, спортсмен, учасник, ігри спеціальної олімпіади, інвалід, person, human face, child, boy, smile, jacket, clothing. A little boy wearing a hat

25 українців виступлять на зимових Іграх Спеціальної Олімпіади в Австрії. змагання, спортсмен, учасник, ігри спеціальної олімпіади, інвалід

З 14 по 25 березня в австрійських містах Грац та Шладмінг пройдуть 11-ті Всесвітні зимові ігри Спеціальної Олімпіади (СО).

Наш країна буде представлена на Іграх 25-ма учасниками у лижних перегонах, гірськолижному спорті та хокею на підлозі, повідомляє Укрінформ.

Усього в Австрії виступлять близько 3 тисяч спортсменів з 110-ти держав, які братимуть участь у змаганнях з дев’яти видів спорту.

Додамо, що Спеціальна Олімпіада є міжнародною благодійною організацією, що проводить тренування і змагання з 29-ти видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Джона Кенніді Юніс Кеннеді Шрайвер і тепер опікується понад 4-ма мільйонами спортсменів у 170-ти країнах світу.

Всеукраїнська громадська неприбуткова організація інвалідів – Спеціальна Олімпіада України об’єднує 19 тисяч спортсменів з 21-го регіону країни.

Урочиста церемонія проводів української команди на зимові Ігри СО до Австрії пройдуть у Києві у понеділок, 13 березня.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*