Фонд соцзахисту інвалідів профінансує підготовку до проведення Паралімпійських ігор в Україні на 6 млн. грн.

1 30 baza0 20100203 1267030934 0. західного реабілітаційно-спортивного центру, паралімпійських ігор, інвалідів

На прохання Національного комітету спорту інвалідів України Фонд соціального захисту інвалідів України профінансує Західний реабілітаційно-спортивний центр у рамках забезпечення належної підготовки України до участі в конкурсі МОК про здобуття права проведення в 2022 році Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні. Про це повідомив директор Фонду соціального захисту інвалідів України Ігор Забокрицький.

«Фонд соціального захисту інвалідів України розглянув лист Національного комітету спорту інвалідів України щодо необхідності фінансування будівництва об’єктів Західного реабілітаційно-спортивного центру та завдяки особистому втручанню у процес вирішення цього питання Міністра соціальної політики України Наталії Королевської віднайшов можливість спрямувати 6 млн. грн. на ці потреби», – сказав Ігор Забокрицький.

Він також повідомив, що за період з 2006 по 2012 роки Західний реабілітаційно-спортивний центр було профінансовано на 101 млн. 720,6 тис. грн.

«Фінансування будівництва об’єктів закладу буде здійснено з метою забезпечення належної підготовки України, зокрема Західного реабілітаційно-спортивного центру, до участі в конкурсі Міжнародного олімпійського комітету про здобуття права проведення в 2022 році Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні», – повідомив він.

За його словами, будівництво об’єктів спортивних споруд, в тому числі й об’єктів житлової інфраструктури Західного центру, включено до переліку завдань та заходів з виконання Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках.

Довідка

Діяльність Західного реабілітаційно-спортивного центру спрямована на підготовку проведення заходів щодо реабілітації інвалідів з вадами слуху і зору, ураженнями опорно-рухового апарату, наслідками дитячого церебрального паралічу, вадами розумового і фізичного розвитку, подальший розвиток нових видів реабілітації та фізичної культури і спорту інвалідів.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*