Турнір, який дарує не перемоги, а… посмішки

1 22 DSC 06241 2. діток

1 22 DSC 06241 1

Ще одна благодійна акція Волинської єпархії: інвалідів не тільки прилучатимуть до спорту, а й подарують їм радість спілкування з відомими спортсменами.

І початком її став тенісний турнір для членів молодіжного центру реабілітації інвалідів “Джерело життя”. На перший погляд, у просторому залі Луцької дитячо-юнацької спортивної школи №2 зібралася одна людська біда, адже у кожної присутньої тут дитини – свій непростий діагноз. Проте бачили б ви, як горіли очі цих хлопців і дівчат, коли вони захоплено грали у теніс! Грали, може, і вперше у житті, але декого вже тренер школи Євген Романович Демчук рекомендував би для індивідуальних занять. Адже все-таки ці діти потребують особливої уваги і окремого підходу. Та хто б подумав, що саме заняття спортом так розкривають їхні серця для спілкування і додають таких щирих посмішок на обличчях.

Протоієрей Валентин Марчук, особистий секретар керуючого Волинською єпархією, котрому і належить ідея прилучення дітей-інвалідів до спорту, відзначив: Церква завжди там, де страждання, де біда, але в її можливостях не тільки молитися за цих дітей, аби Господь дарував їм – сили і здоров’я, а їхнім рідним – мужність і терпіння. Церква може згуртувати і добрих людей, які допомагатимуть дітям-інвалідам в реабілітації, у прилученні, власне, до світу здорових, що може бути найкращими ліками. Бо якщо спочатку дехто з діток підпирав стіни, а на прохання учнів Волинської духовної семінарії, котрі, як волонтери, і працюють з ними, взяти у руку ракетку відмовчувалися, то за якусь мить, побачивши, як грають їхні ровесники, також ставали за тенісний стіл. І, повірте, їх не можна було звідси відтягнути, бо спорт таки дає радість успіху і перемоги. Славко Чабан став своєрідною зіркою місцевого масштабу, перемігши не одного супротивника. Адже хлопець займається і легкою атлетикою, і починає грати у футбол. І дяка його мамі, котра, за словами напрочуд комунікабельного хлопця, прилучає його до спорту, тепер ось завдяки співпраці “Джерела житті” з Волинською єпархією – і до тенісу.

Після змагань, як належиться, було й нагородження. Секретар єпархії отець Миколай Бондарук та особистий секретар керуючого Волинською єпархією отець Валентин Марчук вручили усім діткам солодкі подарунки, придбані за кошти жертводавців. І це дуже гарне для милосердних людей застосування їхніх пожертв. Ще ж треба було домовитися і з дирекцією спортивної школи, мав піти назустріч проханню єпархії і тренер. Та дяка цим добрим людям, які розуміють, що разом і таку біду можна полегшити. Найголовніше, відзначив отець Валентин Марчук, що обличчя діток з “Джерела життя” розквітнули такими щирими посмішками, і ці посмішки довго не сходили з обличчя. Будні у діток непрості, і їм так потрібне свято у житті. Багато хто з дітей вже допитувався: а як взагалі ходити сюди у секцію, скільки це коштує?.. Бо ж, чого гріха таїти, суспільство ще дуже мало відгукується на їхні потреби. То ж і приходить на поміч Церква. Отець Валентин Марчук каже, що у планах – і зустріч дітей-сиріт та позбавлених батьківського спілкування з футболістами клубу “Волинь”. Разом зіграють у футбол, професіонали дадуть майстер-клас і подарують на пам’ять футболки з символікою клубу. Будуть і сюрпризи від єпархії.

Волинська єпархія Української Православної Церкви +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*