Ковельські плавчині – чемпіонки України (ВІДЕО)

1 28 1 26 11 sweem 2. плавання

1 28 1 26 11 sweem 1Так у Ковелі на залізничному вокзалі з квітами та плакатом зустрічали Чемпіонів України з плавання. Ковельчани Анастасія Зубач, Анастасія Чухнова та Олександр Шимчук, які є членами спортивного клубу «Ковель», разом зі своїм тренером і головою клубу Сергієм Панасюком, поверталися з Миколаєва, де протягом п’яти днів проходив чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженням упорно-рухового апарату. Щойно спортсмени ступили на перон вокзалу їх кинулися вітати та обіймати друзі.

Багаторазова чемпіонка та призерка Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів Анастасія Зубач, яку тренує Сергій Панасюк, нарешті виконала норматив майстра спорту України і навіть встановила рекорд України на дистанції 50 метрів батерфляй. Для спортсменки – це невимовно радісна подія, адже до цієї миті вона йшла довгих 12 років.

Сергій Панасюк теж поспішив поділитися своїми враженнями від змагань, де його обидві вихованки стали чемпіонками України та майстрами спорту.

Впевнено на чемпіонаті України заявила про себе і Анастасія Чухнова. Як вона сама нам зізналася, змагання такого рівня для неї були першими і одночасно доволі результативними. Настя виконала норматив майстра спорту України і завоювала дві золоті та дві срібні медалі. За словами дівчини, своєму успіху вона насамперед завдячує першому тренеру, нині покійному Євгену Кондратовичу. Це він вчасно допоміг Насті стати на ноги, адже дівчинка мала фізичні вади, а потім розвинути в ній задатки майбутньої спортсменки.

Лише Олександру Шимчуку цього разу фортуна не посміхнулася. Проте багаторазовий чемпіон та призер Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів зовсім не засмутився. Більше того, він впевнений, що наступного разу таки підніметься на п’єдестал пошани, а здобутий досвід на чемпіонаті України стане йому в пригоді.

Тренер Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Сергій Панасюк зауважує, що навіть в час неоголошеної війни, коли на Сході країни триває військове протистояння, до Миколаєва приїхало багато команд із багатьох областей України, в тому числі з Луганської та Донецької. Їх радо вітали всі учасники чемпіонату.

Також тренер чемпіонів України Сергій Панасюк висловив вдячність за допомогу в підготовці до змагань та організації поїздки на чемпіонат України з плавання керівництву Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів та місцевому спортивному клубу «Ковель».


Ковель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*