5 медалей чемпіонату світу привезли на Батьківщину українські паратхеквондисти

5 медалей чемпіонату світу привезли на Батьківщину українські паратхеквондисти. паралімпійські ігри, медаль, паратхеквондо, спортсмен, чемпіонат світу, person, ice skating, dance, hockey, weapon combat sports, contact sport, martial arts uniform, sport, sports uniform, japanese martial arts. A group of people wearing costumes

5 медалей чемпіонату світу привезли на Батьківщину українські паратхеквондисти. паралімпійські ігри, медаль, паратхеквондо, спортсмен, чемпіонат світу

Національна паралімпійська збірна команда з паратхеквондо у складі 9 спортсменів-паралімпійців виборола 1 золоту та 4 бронзові медалі на чемпіонаті світу з паратхеквондо, що проходив з 2 по 7 лютого в м. Анталія, Туреччина. Спортсмени з 39 країн світу змагалися за звання кращих у світі в обох дисциплінах – керугі і пхумсе. У своїх вагових категоріях тхеквондисти заробляли рейтингові очки, щоб у майбутньому кваліфікуватися на Паралімпійські ігри, а за українську команду вболівали: офіційний технологічний діджітал-партнер Національного комітету спорту інвалідів України – компанія lifecell та офіційний спонсор Національного комітету спорту інвалідів України компанія ВОЛЯ.

Найкраще від команди України традиційно виступила спортсменка із Запоріжжя Марчук Вікторія, котра виборола золоту нагороду. Бронзові медалі у Швеця Антона (Вінницька обл.), Липецької Юлії (Запорізька обл.), Трохименко Інни (Вінницька обл.) та Цапціної Іванни (Вінницька обл.).

Вітаємо національну команду та бажаємо усім яскравих перемог на шляху до Токіо-2020, де вперше до програми Паралімпійських ігор буде включено тхеквондо. Власне цей чемпіонат світу став однією із рейтингових сходинок до наступної літньої Паралімпіади, адже спортсмени у паратхеквондо виборюють право виступу на Іграх шляхом завоювання рейтингових очок.

25 січня 2019 року рішенням Міжнародного паралімпійського комітету було встановлено, що паратхеквондо буде представлено і на Іграх в Парижі в 2024 році. Вітаємо з цією подією всю паралімпійську родину та бажаємо успіхів у цьому захоплюючому виді спорту!

Прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України

Фото з архіву В.Марчук

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*