2 високі нагороди у перший змагальний день Дефлімпіади-2015 та 3-тє місце на Іграх у команди України

1 29 1 21 1 2. команда

1 29 1 21 1

Сьогоднішній український ранок 29 березня 2015 року став яскравим продовженням вчорашньої вечірньої церемонії відкриття ХVIII зимових Дефлімпійських ігор, на яких лише один спортсмен від команди України Андрій Андріїшин, продовжуючи традицію спортсменів-паралімпійців в Сочі-2014, гордо виніс прапор України, таким чином заявивши від мені усіх дефлімпійців української держави про наше нестримне прагнення миру. І вже з самого ранку на змаганнях у скіатлоні (10х10 км чоловіки) українському прапороносцю вдалось вибороти срібну нагороду, поступившись лідеру гонок лише на 16.8с, а його товаришеві по команді Павлові Мандзюку – дебютанту цих Ігор – бронзову медаль.

1 29 1 6 2

Причому, один із кращих спортсменів національної дефлімпійської збірної команди Дефлімпіади у Солт-Лейк-Сіті-2007 тернополянин Андрій Андріїшин впевнено лідирував у гонці більшу частину дистанції, і лише на 6 колі уступив лідерство росіянину. Таким чином, у команди України – 2 високі нагороди, 1 з яких срібна та 1 бронзова медаль. На жаль, у дівчат у скіатлоні (5х5 км жінки) доробок скромніший: 5-те місце у Пишняк Аліси, в Онопрієнко Єлізавети – наймолодшої учасниці змагань від України – 6-те місце.

1 29 1 5 3

Перша перемога відбулась сьогодні і у керлінгу – дебютному для національної дефлімпійської збірної команди України виду спорту: у першому турі хлопцям вдалось перемогти сильну команду США з рахунком 7:5, а вже увечері команда хлопців гратиме у другому турі з командою Угорщини. Жіночій команді з керлінгу у першому турі не пощастило: з рахунком 6:14 вони поступились команді Кореї.

За підсумками першого змагального дня українські дефлімпійці стали третіми.

1 29 1 1 4

До речі, на квітковій церемонії та на церемонії вручення медалей українські дефлімпійці знову ж таки продовжили традиції національної паралімпійської збірної команди України, яка боролась за мир у Сочі-2014: вони отримують квіти, не виражаючи захоплення та радості, опускаючи букети униз, а медалі прикривають руками, висловлюючи цим свій мовчазний протест проти нав’язаних ззовні бойових дій в Україні.

Усіма своїми вчинками команда України вкотре говорить про своє прагнення миру в Україні, у всьому світі та в Європі. Беручи участь у цих Дефлімпійських іграх в надважких для себе умовах, коли в нашій країні горе, національна дефлімпійська збірна команда не просто змагається на спортивних майданчиках Дефлімпіади-2015, вона бореться за мир тут, на чужині; вона, наслідуючи паралімпійців, несе філософію миру для всього світу. Адже спорт – це мир!!! Ми, як ніхто, усвідомлюємо цінність миру для всього світу, для Європи, нашої держави і в тому числі й для Росії. Сподіваємось, що своєю участю в цих Іграх нашій команді вдасться виконати покладену на неї миротворчу місію та вкотре звернути увагу всього світу на кричущу необхідність миру й припинення будь-яких бойових дій.

Прес-служба НКСІУ

Фото прес-служби НКСІУ,
автор – Дорошенко Євген

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*