8 футболістів з Полтавщини увійшли до футбольної збірної глухих України (ВІДЕО)

1 27 1 27841. глухих

Вісім дефлімпійських футбольних збірних під Полтавою боролися за перемогу у чемпіонаті України. Крім полтавців, команди Харкова, Києва, Рівного, Тернополя, Одеси, Миколаєва та Львова. Найкращих футболістів після чемпіонату відрядили до збірної країни з футболу серед інвалідів із вадами слуху. Про силу духу та футбол – у сюжеті наших Євгена Ковальчука та Юлії Логвиненко.

Вісім найкращих команд України з футболу серед глухих упродовж тижня змагалися за першість саме у Полтаві, адже традиційно з десяток футболістів збірної Полтавщини входять до збірної України.

Поле для змагання надав ФК «Полтава».

У результаті збірна Одеси виборола 3-тє місце, перемігши івано-франківців. У фінальній грі зійшлися кияни та господарі – збірна Полтавщини. Перший тайм пройшов у рівній без голів грі. У другому таймі фіналу єдиний гол забили полтавці.

Найголовніша мета, переконує тренер команди-тріумфатора Олександр Верещака – навіть не перемога, а змістовна гра. Олександр Верещака молодший – автор голу, уже традиційно гратиме за національну збірну.

За підсумками чемпіонату до футбольної збірної глухих України увійшли і 8 футболістів від Полтавщини. З Полтави команда одразу вирушить на збори до Ужгорода, а невдовзі – на чемпіонат Європи у Німеччину. Успіху нашим землякам!


ОДТРК «Лтава»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*