В Івано-Франківську відкрили перший у місті оздоровчий центр для людей з обмеженими можливостями

1 08 5 IMG 20150506 153807-2. обмеженими можливостями

1 08 5 IMG 20150506 153807-16 травня відбулось урочисте відкриття міського фізкультурно-оздоровчого центру для людей з обмеженими можливостями.

На сьогодні вартість центру складає близько мільйона гривень, – розповідає міський голова Віктор Анушкевичус. – Але це не є прямі гроші з міського бюджету, тому що це результат співпраці між міською владою та товариством “ЛМН-Сервіс”. Тому це приміщення передано у власність міської ради в рахунок пайової участі. Також це і співпраця з обласним центром для інвалідів “Інваспорт”. Результатом цієї співпраці є сьогоднішній подарунок для людей з обмеженими можливостями.

З міського бюджету на закупівлю необхідного обладнання було виділено 100 тисяч гривень. Окрім цього, міська влада передасть центру спеціально обладнаний автобус.

Спеціалісти в центрі працюватимуть на волонтерських засадах. Планується залучити до роботи студентів та викладачів Коледжу фізичного виховання.

Організаційна робота з відкриття центру ведеться вже тривалий час, – каже інструктор центру Андрій Кривоніс. – Протягом 3-4 місяців ми готували приміщення, завозили туди необхідне обладнання, інвентар, тренажери, і робили все для того, щоб люди з особливими потребами мали де займатися.

В нашому закладі будуть проводитися заняття по різним групам – це і люди з вадами зору, і з вадами слуху, і опорно-рухового апарату. Для кожного з них буде розроблений комплекс фізичних вправ. Також будуть різноманітні секції: теніс, боротьба, армреслінг тощо, – розповів він.

“Франко Таймс” +ФОТО, ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*