До участі у Паралімпіаді-2016 готуються 16 спортсменів Львівщини

1 02 2 paralimpijskie igry 2016 logo 1454330751 3 2. спортсменів

1 02 2 paralimpijskie igry 2016 logo 1454330751  3 1

На участь у XV літніх Паралімпійських іграх, що цьогоріч відбудуться у бразильському Ріо-де-Жанейро, претендують 16 представників Львівщини. Зокрема, область готуються представляти паралімпійці у 5-ти видах спорту: стрільба з лука, фехтування на візках, настільний теніс, плавання, пауерліфтинг. Серед найбільш титулованих – Віктор Дідух, Роман Павлик, Антон Дацко, Андрій Демчук, Сергій Атаманенко, подружжя Антон та Марина Стабровські.

Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

“Загалом у списку кандидатів на участь у Паралімпіаді-2016, затвердженому наказом Мінмолодьспорту України, значиться 227 спортсменів з інвалідністю. Це представники 15-ти видів спорту: веслування академічне, велосипедний спорт, волейбол сидячи, голбол, дзюдо, легка атлетика, паратриатлон, параканое, пауерліфтинг, плавання, стрільба кульова, стрільба з лука, теніс настільний, фехтування на візках, футбол ДЦП, – зазначила Оксана Вацеба. – Загалом у паралімпійській збірній представлені спортсмени з вадами зору, опорно-рухового апарату, розумового і фізичного розвитку”.

Наразі триває боротьба за отримання ліцензій та потрапляння до складу національної паралімпійської збірної команди України.

Список спортсменів Львівщини – кандидатів на участь у ХV літніх Паралімпійських іграх 2016 року у м. Ріо-де-Жанейро

Управління фізичної культури та спорту, Прес-служба ОДА

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*