На Ужгородщині відбувся турнір з плавання серед дітей з особливими потребами

1 31 1 20160526180216 2. инваспорт, інвалідів

1 31 1 20160526180216 1

П’яті Всеукраїнські змагання з плавання серед дітей з обмеженими можливостями проходили у спортивному комплексі “Zinedine”, що в Ужгородському районі, повідомляє Про Захід.

Організаторами змагань виступили Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Ерфан Віталій Йосипович), ЗОЦФКСІ “Інваспорт” (начальник Чегіль Андрій Андрійович), Закарпатський обласний осередок української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова Лизанець Олександр Михайлович), Обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів (директор Алтуніна Тетяна Євгенівна).

Зі слів Андрія Чегіля, начальника Закарпатського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт”, на два дні, 25-26 травня 2016 року, до Закарпаття з’їхалися діти з Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської, Хмельницької, Полтавської, Херсонської, Івано-Франківської, Львівської областей України, які мають вади опорно-рухового апарату, слуху, зору. Ну і звісно, брали участь у турнірі юні ужгородці та один представник Словаччини. Загалом – майже 150 учасників. Це в півтора рази більше ніж минулого року.

За словами Олександра Лизанця, голови Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату дітям з особливими потребами обов’язково потрібні додаткові старти. Адже чим більше вони беруть участь у подібних змаганнях, бачать, що можуть такі ж дітки, як вони, тим більше стимулу з’являється у них, вони бачать, до чого їм прагнути. “Завдання спорту інвалідів – не просто реабілітація, головний смисл – це спорт, і спорт великих досягнень, каже Олександр Михайлович. Хочеться, щоб наші дітки потрапляли у збірні команди пара-, дефолімпійських ігор. Всі наші вихованці – це діти, які займаються спортом. Хоч вони і вважаються обмеженими у фізичних можливостях, але всі бачили під час запливів, що вони ні в чому не поступаються здоровим діткам. А за силою волі і старанням на тренуваннях – у кілька разів кращі”.

Гостя із Кременчука, Яна: “Ми дуже вдячні організаторам за запрошення та теплий прийом. Діти надзвичайно задоволені, насамперед від можливості показати свої уміння та досягнення. Дуже хотіли потрапити на цвітіння сакур, однак, на жаль, спізнилися. Хоча вже встигли побачити, який гарний у Вас край. Надіємося, що нас запросять і наступного року, тоді ми вже приїдемо раніше, щоб все-таки встигнути на сакури”.

Всі учасники турніру були нагороджені грамотами та медалями, а переможців нагородили кубками та пам’ятними подарунками.

Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту висловлює особливу подяку за допомогу в організації Всеукраїнського турніру з плавання висловлює начальнику Управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА Ерфану Віталію Йосиповичу, начальнику Закарпатського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” Чегілю Андрію Андрійовичу заступнику начальника Закарпатського обласного центру фізичної культури та спорту інвалідів “Інваспорт” Рояк Ларисі Іванівні, директору Обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів Алтуніній Тетяні Євгенівні, генеральному спонсору змагань ТОВ “ФАВА-ТЕХНІКС” (директор Бендзар Мар’яна Богданівні), титульному спонсору змагань Чубірко Володимиру Володимировичу та іншим спонсорам і благодійникам, які допомогли в організації цих змагань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*