День бігу Спеціальної Олімпіади України на НСК «Олімпійській»

1 19 1 1153 2. спеціальна олімпіада, інвалідів

1 19 1 1153 1

14 липня 2016 року на головній спортивній та культурній арені країни – НСК «Олімпійський», відбувся День бігу Спеціальної Олімпіади України – відкритий регіональний турнір з легкої атлетики, організований Спеціальною Олімпіадою України (СОУ) та клубом «TOP RUNNERS».

У змаганнях прийняло участь 30 легкоатлетів СОУ з 6 областей країни, з дистанціями на 100 і 800 метрів.

Переможці турніру отримали нагороди, а деякі учасники були включені до складу Національної збірної команди СОУ. Подарунком для всіх гостей арени стала екскурсія таємними куточками столичної арени та цікаві історичні факти, які розповіли екскурсоводи у «Музеї 90-річної історії НСК «Олімпійський».

Довідково:

Спеціальна Олімпіада – це міжнародна благодійна організація, що проводить впродовж року тренування та змагання з 29 олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями в розумовому розвитку по всьому світі. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Дж. Ф. Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер і опікується понад 4 мільйонами спортсменів у 170 країнах світу.

Спеціальна Олімпіада України – всеукраїнська громадська неприбуткова організація інвалідів, акредитована Special Olympics Int., найчисельнішою міжнародною спортивною організацією інвалідів у світі, визнаною неурядовим членом ООН. Рух Спеціальної Олімпіади в Україні започатковано в 1991 році, і зараз це впливова організація, яка об’єднує 19 000 спортсменів в 20 регіонах країни.

Мета Спеціальної Олімпіади – організація та проведення впродовж року тренувань та змагань з олімпійських видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумового розвитку, надаючи їм постійну можливість вдосконалювати свою фізичну форму, проявляти мужність, отримувати відчуття радості та розділяти свої досягнення зі своїми сім’ями та іншими членами суспільства. Спеціальна Олімпіада працює для інвалідів незалежно від рівня їх розумових та фізичних можливостей, для створення стимулів особистого зросту кожної особи, можливості розвивати свої здібності, покращувати стан здоров’я та долати перешкоди, з якими стикаються люди з відхиленнями у розумовому розвитку в повсякденному житті.

Більше інформації про Спеціальну Олімпіаду України можна отримати на тримати на сайті www.specialolympics.org.ua. Сайт Міжнародної Спеціальної Олімпіади www.specialolympics.org.

НСК “Олімпійський” – все найкраще відбувається саме тут!

Прес-служба НСК «Олімпійський»

Офіційний сайт НСК «Олімпійський»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*