Молоді люди з інвалідністю змагаються на спортивному фестивалі

1 28 1 3592415 2. фестивалі

1 28 1 3592415 1

Щороку Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації на базі Преславського психоневрологічного інтернату проводиться спортивний фестиваль для підопічних комунальних установ соціальної сфери Запорізької області “Разом ми сильніші, здоровіші та міцніші”, приурочений до Дня незалежності України. 26 липня його урочисте відкриття відбулося сьомий раз.

Як повідомили в Департаменті, цього року у фестивалі беруть участь дев’ять команд, у складі яких 82 спортсмени з інвалідністю.

З нагоди відкриття змагань директор Департаменту Ігор Мещан підкреслив, що проведення цього заходу сприяє фізичній і соціальній адаптації осіб з обмеженими можливостями, інтеграції їх у суспільство та покращенню стану здоров’я.

– Спорт в інтернатних установах системи соціального захисту населення області, в яких на сьогодні проживає майже 2,8 тис. підопічних – дорослих і дітей, посідає одне з чільних місць серед інших засобів виховання та реабілітації, – зазначив Ігор Мещан.

За словами організаторів, для молодих людей з обмеженими можливостями, які перебувають у комунальних установах соціальної сфери на повному утриманні, участь у щорічному спортивному святі – бажана і пам’ятна подія, яка збагачує їх позитивними враженнями, покращує емоційний стан, дає можливість невимушено та цікаво поспілкуватись з ровесниками.

З метою залучення більшої кількості підопічних до занять фізичною культурою та спортом, організації активного та здорового дозвілля цього року програму заходу доповнено новими різновидами змагань, зокрема естафетами та змаганнями з дартцу.

Захід триватиме до 29 липня, переможців фестивалю буде нагороджено почесними грамотами, медалями та пам’ятними призами.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*