Герої готуються (ВІДЕО)

1 01 5 c6957fb841c9 2. ігри героїв, обмеженими можливостями

1 01 5 c6957fb841c9 1

В Києві та Харкові вже пройшли спортивні змагання, в яких взяли участь бійці, що перенесли тяжкі травми. Тепер дійшла черга і до Дніпра. Сильні та мужні військові вже відвідали перше тренування. Також долучилися до нього і люди з обмеженими можливостями, які не служили в АТО. «Ігри героїв», тобто самі змагання відбудуться вже у кінці жовтня. Тож як готуватимуться до них в найближчі кілька місяців – далі?

«Ігри героїв» – проект спрямований на захист прав людей з обмеженими можливостями – ділиться радниця голови ОДА Ольга Горб. Спочатку бійці після травм та люди з обмеженими можливостями проходять тренування під наглядом фахівців, удосконалюють свою фізичну форму, тренують силу, витривалість, гнучкість та інші спортивні якості. А вже потім переходять до змагань один із одним.

Проект вже втілили в життя в Києві та Харкові – розповідають організатори. І підкреслюють – він не обмежується лише фізичними змаганнями.

Юрій – один з тих, хто в «Іграх героїв» вже не новачок. Брав участь у змаганнях двічі, протез ноги, ділиться, йому жити не заважає. Тепер приїхав до Дніпра. Говорить, має на меті допомогти місцевими хлопцям повірити у себе та досягти

Бійці з Дніпропетровщини, які тільки починають тренування, впевнені, займатися спортом ніколи не пізно. Серед таких – пан Володимир, воїну в Дебальцево танк переїхав ногу. Сильних побоювань щодо занять спортом чоловік не має.

Дмитро ділиться, тренування, які їх очікують не з легких. Раніше займався спортом, але не професійно. На питання, чому вирішив взяти участь в проекті відповідає не без жартів.

Тренер Юрій, що готуватиме хлопців до змагань пояснює, Кросфіт, це тренування, на всі спортивні якості. Але заняття з цими хлопцями для нього трохи відрізнятимуться від звичних.

Дату змагань «Ігри героїв» призначили вже на двадцять дев’яте жовтня. А в майбутньому – підкреслили організатори – мають на меті провести все всеукраїнські, або навіть всесвітні змагання такого плану.


51 телеканал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*