«Острів надії» додає сил рибалкам у візках

1 02 1 ex.ua 2. змагань

Днями Жуків острів, що на околиці Києва, традиційно прийняв восьмий чемпіонат з рибної ловлі серед людей з обмеженими можливостями. Змагання, які називаються «Острів надії», зібрали людей з різними долями, які мають спільний біль — неможливість руху без інвалідного візка. Захід започатковано у 2008 році Громадською асоціацією «Центр соціальної реабілітації інвалідів «Острів Надії». Вже тоді ідею підтримала чимала кількість учасників, які, попри обмежені фізичні можливості, не втратили ані захоплення риболовним спортом, ані жаги до життя, чим і надихнули організаторів на проведення змагань у подальшому.

1 02 1 ex.ua 1
У риболовній терапії і маленька рибка — велика справа. Фото з сайту ex.ua

Цього разу 20 учасників укотре закинули вудки у воду. За словами рибалок, заманювали здобич усіма можливими методами. Як кажуть, у кого на що фантазії вистачило: хтось підгодовував різноманітними приманками, дехто приказки з казок згадував. Учасники тільки й встигали тягнути рибу одну за одною, проте переважала дрібна верховодка. Загалом протягом двогодинних змагань рибалки вивудили з Дніпра понад 3 кг здобичі.

Найбільш спритною виявилася миловида дівчина — Олеся Сакалик, яка на змаганнях не вперше, втім, досі ніколи не тріумфувала як переможець. Тому не дивно, що учасниця дуже тішилася цьогорічними результатами. Почесне «срібло» здобув багаторазовий переможець минулих років Сергій Качельников, юрист за фахом. Замкнула трійку переможців Антоніна Кривобок — відчайдушна дівчина, яка пов’язала своє життя зі спортивними бальними танцями на візках.

Усі учасники заходу отримали цінні призи від спонсорів чемпіонату — мережі магазинів зброї та рибальства «Ібіс» та небайдужих до проблем інвалідів меценатів. Зокрема й чоловік, який надбав жартівливе прізвисько «захисник природи» за те, що не додав до загальної ваги жодної рибини. Він тренуватиметься за допомогою спінінга, який отримав у подарунок, щоб наступного року стати кращим.

— Метою змагань традиційно є повернення людей, які з різних причин втратили фізичні можливості, до повноцінного життя, їхня фізична реабілітація і психологічна адаптація, а також популяризація спортивної риболовлі як здорового способу життя і гармонійного розвитку людини, — зазначив організатор змагань, член Національного олімпійського комітету України та голова Федерації санного спорту України Олександр Пустовойт.

Анна Хівренко
для «Урядового кур’єра»

«Урядовий кур’єр»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*