На Ужгородщині відбувся фестиваль рибалок серед спортсменів-інвалідів та учасників АТО

1 13 1 DSCF4660 1 2. інвалідів

1 13 1 DSCF4660 1

Протягом 9-10 вересня 2016 року на базі готельно-рекреаційного комплексу «Дубки» в с. Оноківці, з нагоди Дня фізичної культури і спорту, проведено Відкритий Закарпатський обласний фестиваль рибалок серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату та учасників АТО.

Організаторами змагань виступили Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (голова Лизанець Олександр Михайлович), Ужгородська філія громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» (керівник Журавльов Микола Вікторович) та ЗОЦФКСІ «Інваспорт» (начальник Чегіль Андрій Андрійович) .

Ювілейний п’ятнадцятий за рахунком, цей захід зібрав біля тридцяти учасників з більшості районів Закарпатської області. Вперше до участі в подібному заході долучились учасники АТО.

Серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату перше місце на турнірі посів Шкріба Дмитро Дмитрович, друге – Базько Віктор Анатолійович, а третє – Шутко Вадим Юрійович.

Серед учасників АТО перше місце здобула Шитманюк Марина Петрівна, друге – Андрішко Ярослав Васильович, а третє – Гаврик Олег Анатолійович.

В загальному заліку серед учасників змагань кубок за перше місце отримав спортсмен-інвалід з ураженням опорно-рухового апарату Шкріба Дмитро Дмитрович, кубок за друге місце – учасниця АТО Шитманюк Марина Петрівна, кубок за третє місце – учасник АТО Андрішко Ярослав Васильович.

Голова Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець вельми задоволений цьогорічним фестом, бо він дає змогу не лише позмагатися, але й поспілкуватися, відпочити в приємній компанії рибалкам з різних регіонів країни. Добре й те, каже Олександр, що традиційно фестиваль підтримують спонсори, які не відмовляються від підтримки інвалідів навіть в такі скрутні для української економіки часи. Також приємно, що до фестивалю долучились учасники АТО, які також дуже задоволені фестивалем.

Керівник Ужгородської філії громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» Микола Журавльов задоволений проведеним турніром. Самі ж учасники АТО, на його думку, отримали масу позитивних емоцій і вражень та змогли на деякий час у чудовій атмосфері закарпатської природи забути про жахіття війна та позмагатись у рибацькому ремеслі. Подібні заходи дуже корисні для учасників АТО, для них це своєрідна психологічна реабілітація. Микола Журавльов висловив прагнення проводити в майбутньому подібні турніри частіше із залученням більшої кількості учасників АТО.

Організатори змагань висловлюють велику подяку генеральному спонсору змагань – депутату Ужгородської міської ради Чурило Михайлу Михайловичу (за матеріальну допомогу в організації харчування учасників турніру), титульному спонсору турніру – рибацькому магазину «Big fish» (за рибальські подарунки переможцям і призерам фестивалю), ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика» за надані в якості подарунків призерам та переможцям змагань препарати «Віпратокс» (професійне лікування спини та суглобів) та «Меморин» (для покращення пам’яті), начальнику управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Ерфану Віталію Йосиповичу за допомогу кубками, медалями та грамотами, першому заступнику Ужгородського міського голови Цапу Іштвану Юліусовичу і начальнику відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міської ради – Бобику Петру Івановичу за допомогу з транспортуванням учасників турніру, директору «Інтеркеш Україна» («Позика до зарплати») Рімек Олександру Євгеновичу, керівництву готельно-рекреаційного комплексу «Дубки», супермаркетам «Сільпо» , «Осетія», «Щодня» та іншим спонсорам і благодійникам за посильну допомогу в організації і проведенні цього чудового спортивного заходу.

1 13 1 DSCF4659 2

1 13 1 DSCF4653 3

1 13 1 DSCF4652 4

«Карпатський об’єктив»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*