Українські паралімпійці гідно завершили змагання у Ріо – 117 нагород

1 19 9 2016 Summer Paralympics 2. спортсменів

1 19 9 2016 Summer Paralympics 117 вересня – останній день змагань українських спортсменів на Паралімпіаді у Ріо.

У чотирьох видах спорту змагалися 40 наших спортсменів. Легкоатлети та плавці поповнили скарбничку України 11 нагородами.

Три золоті, чотири срібні та чотири бронзові медалі вибороли у цей день українські паралімпійці.

Загалом на XV Паралімпіаді команда здобула 117 медалей: 41 золоту, 37 срібних та 39 бронзових нагород на 33 медалі більше, ніж на попередніх Паралімпійських іграх у Лондоні, у тому числі – на 9 золотих медалей. Таким чином, Україна залишила за собою третє місце за кількістю золотих нагород після Китаю та Великобританії.

У останній день змагань золоті нагороди взяли українські плавці: Єлизавета Мерешко встановила паралімпійський та світовий рекорди на 100 м вільним стилем із результатом 1:11.40. Максим Веракса був першим на 50 м вільним стилем, Анна Стеценко – на 50 м на спині.

З трьох срібних нагород також дві у плаванні – у Ярослава Денисенка (100 м на спині) та Вікторії Савцової (100 м вільним стилем). Бронзу здобули Олександр Комаров (100 м вільним стилем), Ілля Яременко (50 м вільним стилем) та Андрій Деревинський (50 м вільним стилем).

У легкій атлетиці – срібна нагорода у Оксани Ботурчук (біг, 400 м) та бронза у Лейли Аджаметової (біг, 400 м).

Команда плавання у загальнокомандному заліку цього виду спорту поступилась тільки збірній команді Китаю і у підсумку посіла вперше друге місце (у Лондоні-2012 плавці були третіми, поступившись командам Китаю та Австралії).

Загалом команду з плавання представило 45 спортсменів, 32 з яких вибороли високі нагороди (11 з них – дебютанти Ігор). Крім того, у скарбничку національної збірної команди з плавання дебютанти поклали 17 золотих нагород.

Одним із лідерів серед чоловіків став харків’янин – Максим Крипак, який виборов п’ять золотих та три срібних медалей.

Серед чоловіків другим є дніпровець Денис Дубров – три золоті, три срібні та дві бронзові нагороди, у полтавчанина Євгена Богодайка – три золоті, три срібні та дві бронзова медалі. Найкраща серед жінок – представниця Херсонщини Єлизавета Мерешко – чотири золоті та бронзова нагороди. Анна Стеценко з Дніпра – друга серед жінок з результатом три золотих та срібна нагорода.

За матеріалами Національного Комітету спорту інвалідів України

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*