Паралімпіада-2016: деякі підсумки

1 20 5 thumb-item-f1d4 2. медалей

1 20 5 thumb-item-f1d4 1

У Ріо-де-Жанейро, де в ніч на 19 вересня завершилися Літні Паралімпійські ігри, підбили підсумки.

Результати стали бенефісом українських спортсменів.

Найбільш титулованим українським спортсменом на Паралімпіаді 2016 став харківець Максим Крипак: 5-3-0 (попереду нього тільки білоруський плавець Ігор Бокий, який завоював в Ріо шість золотих медалей).

Полтавець Євген Богодайко (4-3-2) завоював дев’ять медалей і поділив перше місце за кількістю завойованих нагород зі своїм бразильським колегою Даніелем Діасом.

Україна вперше завершила Паралімпійські ігри в трійці кращих. До сих пір рекордними були дві четверте позиції на Паралімпіадах 2008 і 2012 років. Підсумкові 117 медалей: 41 золота, 37 срібних і 39 бронзових – кращий результат в історії України.

За дисциплінами українське золото розподілилося в такий спосіб: плавання – 25 перемог, легка атлетика – 4, настільний теніс – 2, фехтування – 2, веслування на каное – 1, велоспорт (шосе) – 1, велотрек – 1, футбол 7×7 – 1, дзюдо – 1, пауерліфтинг – 1, академічне веслування – 1, кульова стрільба – 1.

Навіть в останній день, коли українці вже не брали участі у змаганнях, вони встановили черговий рекорд – збірна Австралії в фіналі регбі на інвалідних візках обіграла збірну США і не дозволила американцям фінішувати в топ-3 медального заліку, залишивши янкі на четвертій сходинці.

Отже, паралімпійська збірна України впевнено фінішувала на третьому місці – попереду тільки недосяжні китайці і британці.

Всього в української збірної 117 медалей різного, 41 з яких – золота. Це кращий результат в історії національної паралімпійської команди. Попередній український рекорд був установлений на Паралімпіаді-2012 у Лондоні, коли «жовто-сині» здобули 84 медалі, з яких 32 були золотими.

Справжня Варта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*