Українські призери-паралімпійці цієї ночі повернулися з Ріо (ВІДЕО)

1 22 7 46 main ukr 2. паралімпійців

1 22 7 46 main ukr 1
Найсильніша паралімпійська збірна України в історії / Фото: Новое Время

Спортсмени, що завоювали на Іграх-2016 в Ріо 117 медалей, попросили українських чиновників не економити на паралімпійській збірній, повідомляє Новое Время.

Сьогодні вночі з Ріо-де-Жанейро в Україну повернулася частина української паралімпійської збірної на чолі з президентом Національного комітету спорту інвалідів України Валерієм Сушкевичем. Там, на Паралімпіаді в Ріо, українські спортсмени показали приголомшливий результат: 117 медалей і третє місце в загальному медальному заліку.

В аеропорту Бориспіль паралімпійців зустрічали кілька сотень людей – і родичі спортсменів, і прості українці. Щоб вмістити всіх бажаючих привітати героїв, виділили приміщення терміналу F.

«Сподіваємося, що цей успіх дасть поштовх до розвитку нашої збірної. І що ми покажемо гідний результат і потім, на Олімпіаді-2020 в Токіо», – розповів НВ один із зустрічаючих, чотириразовий срібний призер з паратриатлону Василь Закревський.

Хоч тріатлон – і не олімпійський вид спорту, на цьому терені українські спортсмени теж роблять великі успіхи.

«Зарплата і одноразова винагорода – це те, що прості спортсмени отримують від держави. В іншому – спасибі моїм спонсорам, які допомагають з екіпіровкою, одягом для змагань, – розповів Закревський. – Різниця у допомозі олімпійцям і паралімпійцям, звичайно, є. Хотілося б, щоб ці цифри не відрізнялися».

Він – не єдиний, хто в цей вечір говорив про проблеми із забезпеченням та фінансуванням спортсменів-паралімпійців в Україні. Після патріотичної промови під час урочистої частини Сушкевич звернувся до міністра молоді та спорту Ігорю Жданову, до депутатів Верховної Ради і Кабінету Міністрів з єдиним проханням: не економити на паралімпійській збірній. Адже від держави паралімпійці отримують менше, ніж переможці олімпіад.

Паралімпійці попросили владу звернути увагу ще на одну серйозну проблему – відсутність якісного центру для спортивних тренувань. Таке місце у них було. Але, через те, що база знаходиться в окупованому Криму, паралімпійці тимчасово позбавлені необхідних для них умов.

Ще дві групи українських паралімпійців прилітають з Ріо в ніч на 23 і 24 вересня. Всі бажаючі можуть зустріти їх в аеропорту Бориспіль, все в тому ж терміналі F.

Олександра Горчинська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*