Україну офіційно запросили на “Ігри нескорених”

1 29 5 1468573421-5140 2. нескорених

1 29 5 1468573421-5140 1

Україна отримала офіційне запрошення направити команду на “Ігри нескорених” – аналог Паралімпійських Ігор для військовослужбовців, – які відбудуться наступного року в Торонто.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого тижня ми отримали підтвердження, що Україна має можливість бути офіційним учасником “Ігор нескорених”, які наступного року відбудуться в Канаді”, – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, аби Україна мала змогу долучитися до цих змагань, які є аналогом Паралімпійських Ігор для військовослужбовців, що стали інвалідами внаслідок воєнних дій, довелося докласти багато зусиль і державним структурам, зокрема Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, МЗС, посольству України в Канаді і та послу Канади в Україні, і громадським організаціям, які були ініціаторами цього процесу.

Віце-прем’єр повідомила, що незабаром буде оголошено набір учасників, які зможуть подати заявки і пройти тренінги у спеціальних таборах.

“Тому зараз на міжвідомчу комісію зі співпраці з НАТО буде виноситися це питання, щоб вони прийняли план, як ми будемо відбирати і тренувати цих людей і як їх туди посилати. Тобто є комплекс питань, як ми це робитимемо, але перший крок – офіційний дозвіл – у нас є”, – резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*