Бійці, поранені в зоні АТО, вкотре продемонстрували міць свого духу й тіла (ФОТО, ВІДЕО)

Бійці, поранені в зоні АТО, вкотре продемонстрували міць свого духу й тіла (ФОТО, ВІДЕО). полтава, ампутация, кросфіт, поранення, інвалід, person, clothing, human face, man. A person talking on a cell phone

У спортзалі Полтавського університету економіки і торгівлі відбулися показові виступи кросфіту «Сила нації» (Кросфіт – це кругове тренування (тобто, вправи постійно повторюються), яке полягає у виконанні певного комплексу вправ за мінімальний час – автор).

Учасниками стали бійці, які були важко поранені під час бойових дій і внаслідок цього отримали ампутацію тієї чи іншої кінцівки або змушені пересуватися в інвалідному візку. Своїм рішенням виступити чоловіки вкотре доводять – ніколи не варто опускати руки, що б не сталося.

Деякі з них займалися спортом і до бойових дій, до отримання ушкоджень, деякі вперше серйозно вирішили позмагатися. Але кожен з них прийшов, бо вважає, що головне – довести силу та міць свого духу та надихнути інших бійців ніколи не здаватися.

– Я до поранення займався спортом. У будь-якому випадку, найголовніше – це бажання. І тоді ніякі поранення, ніякі ушкодження і травми не стануть перепоною, – поділився один із учасників.

– Я служив у 42 батальйону територіальної оборони. Там і втратив ногу. І тепер, коли знаходжуся поза зоною бойових дій, приїхав сюди. Зовсім не за медалями, чи статуетками, ні. Я хочу на власному прикладі показати, що з втратою кінцівок, після ампутації життя не закінчується, – розповів Володимир Донос, також один із учасників виступу.

Подібні виступи вже не рідкість в межах України – раніше вони відбулися вже в Києві, Маріуполі, та Харкові. Проте у Полтаві – вперше. Це дійство призначили на 21 січня, вихідний день, але полтавців – глядачів було неочікувано небагато. Більшість з них прийшли підтримати своїх родичів, котрі виступають.

Одним з таких є й хлопець Денис, який прийшов, аби подивитися на виступ свого батька Костянтина Фішера:

– Для мене мій батько – найкращий. Я навіть не можу передати словами, як він для мене важливий. З дитинства батько був для мене прикладом, тренував, приділяв багато уваги. І тепер, після поранення, я за ним спостерігаю, і бачу, який він сильний. Мій батько дуже мене надихає.

Авторами проекту стали поранені бійці Вадим Довгорук та Дмитро Медведь. Вони також продемонстрували глядачам свої досягнення з кросфіту.

Допомагати в організації виступів зголосилося громадське об’єднання «Рух «Є свідомі», а головним ініціатором заходу та організатором проведення стала Альона Соловйова, голова БО БФ «Відкриваючи серце».

– Прийшов я на цей захід, аби підтримати учасників. Сам я раніше був військовим, але 33 роки тому отримав травму. З тих пір на інвалідному візку. Починаючи з 89-ого року я беру участь в організації багатьох заходів, а також допомагаю розвивати ті види спорту, спрямовані на те, аби люди з вадами відчули себе повноцінними. Це дає їм шалений позитив та шалену силу. Мені приємно, що я був у витоків цієї справи, – розповів Сергій Чумак, голова організації Полтавського обласного осередку інвалідів.

За словами Сергія, велика честь для Полтави провести такі виступи, і дуже важливо підтримувати традицію і надалі.

Нагороджували бійців-учасників виступу медалями та статуетками, виконаними Катериною Лисенко.

Подібні виступи мають бути дуже затребуваними серед українців, особливо в даний проміжок часу. Як важливо іноді нагадувати собі, що сильні духом здатні робити набагато більше, аніж лише міцні тілом.

Автори: Фоніна Ярослава та Андрій Іванов

Фоторепортаж Андрія Іванова

«Коло»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*