Цьогорічні підсумки Ігор нескорених для криворізьких бійців

Цьогорічні підсумки Ігор нескорених для криворізьких бійців. invictus games, ігри нескорених, кривий ріг, боєць, підсумок, outdoor, ground, grass, person, road, clothing, man, standing. A person standing posing for the camera

Цьогорічні підсумки Ігор нескорених для криворізьких бійців. invictus games, ігри нескорених, кривий ріг, боєць, підсумок

Цьогоріч в Іграх нескорених, започаткованих британським принцом Гарі, взяли участь і криворізькі бійці. Усіх об’єднує одне: вони боролися за батьківщину, але війна залишила на кожному з них свій відбиток.

Загалом наше місто представили 6 бійців: Сергій Гордєєв, Ігор Павлов, Василь Стуженко, Костянтин Тарабар, Андрій Коваль та Ігор Бондаренко. Це ветерани 40-го батальйону «Кривбас», 93-ї ОМБр та діючий військовослужбовець 17-ї ОТБр. Команда з шести бійців із бойовими травмами показали на що здатні у спорті криворіжці. Всі шестеро побратими у минулому й друзі на все життя. Щоб не стати втраченим поколінням, доводилося працювати щоденно. Так само, як і на бойовищах. З однією різницею – тут не чекає ворожа куля.

Василь Стуженко

Після дембеля Василь Стуженко – інвалід першої групи. Під Іловайськом втратив руку, ногу та одержав тяжке поранення в голову. Стрільбою з лука герой виборов собі п’яте місце, бронзове.

Ігор Павлов

Не за страх, а за совість. І за Україну. Саме так чинив Ігор Павлов, витягуючи з БМП побратима Василя. Руку й серце Україні він віддав у зоні АТО на День її незалежності, 24 серпня. Тепер замість лівиці – у бійця протез. Та це не стає на заваді веслуванню на тренажерах, яке стало новим хобі колишнього воїна. Подався у спортсмени Ігор у березні. Наполегливість допомогли вибороти третє місце, якого й не сподівався.

Сергій Гордєєв

Сергій Гордєєв – ще один стрілець з лука. У змаганнях бере участь вдруге. Торік це була стрільба з лука та біг. Цьогоріч вправлявся тільки зі стрільби. Травма коліна дається взнаки. У Іграх нескорених це третє місце. На майбутнє боєць-спортсмен має великі амбіції. Шкодує тільки, що наразі стрільба з лука в Кривому Розі не розвивається.

Андрій Коваль

Пауерліфтер Андрій Коваль вправлявся в режимі лежачи. Не зупинила навіть поранена рука. За плечима в бійця – Іловайський котел, полон. На змаганнях він трішечки не дожав до свого рекорду в 125 віджимань штанги й зробив 120.

Ігор Бондаренко

Нескорений Ігор Бондаренко – військовий за покликанням, покликом серця і свідомості. Війна і тяжке поранення дуже змінило його. Перше – ніколи не забудеш, друге – постійно про себе нагадує. Цьогоріч на Іграх нескорених він посів почесне третє місце з плавання.

Костянтин Тарабар

Кривий Ріг може пишатися своїм бійцем Костянтином Тарабаром. Адже він виборов золоту медаль у дисципліні «Атлетика ядро».

Герої не скоряються. Це скаже кожен із нескорених учасників. Бо ж спорт для них – як вдруге народитися.

Довідково: Ігри Нескорених (Invictus Games) – це міжнародні спортивні ігри в паралімпійському стилі, учасниками яких є ветерани та військовослужбовці, що отримали бойові поранення під час виконання військового обов’язку. Змагання заснував принц Гаррі Уельський в 2014 році. Цьогоріч ігри відбудуться в Сіднеї (Австралія) 20-27 жовтня. Вони будуть уже четвертими. Планується, що участь візьмуть 19 збірних.

ТРК “Рудана”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*